Voitolla yöhön vai Volvolla työhön? Escarmatilla kumpikin on mahdollista

Voitolla yöhön vai Volvolla työhön? Escarmatilla kumpikin on mahdollista
Minna-Leena Kniivilä
07.12.2021 | 

Escarmat tarjoaa erilaisia työtehtäviä erilaisiin elämäntilanteisiin. Jos työntekijä haluaa matkustella, tehdä pitkää päivää ja tienata, se on mahdollista. Tai jos kotona odottavat pienet lapset ja elämän pitää yhtä turvallista ja tasaista kuin Volvolla ajaminen, tähän on tarjolla ratkaisu.

Seuraavaksi kerromme, mitä Escarmat tarjoaa opiskelijoille, konkareille, pienten lasten vanhemmille ja seikkailijoille.

Escarmat opiskelijoille

Escarmatilla on opiskelijoita harjoitteluissa ja kesätöissä joka vuosi. Opiskelijat opiskelevat usein esimerkiksi sähköasentajiksi, insinööreiksi tai diplomi-insinööreiksi, mutta töitä voi löytyä myös muista tehtävistä, kuten IT-puolelta ja ostosta.

– Monet harjoittelijat ja kesätyöntekijät ovat jääneet meille koulun ohessa töihin. Opiskelija voi olla meillä töissä loma-aikoina tai silloin, kun opinnot joustavat. Escarmatille on tehty myös lopputöitä, Escarmatin hallinto- ja HR-päällikkö Minna-Leena Kniivilä kertoo.

Vastavalmistuneille Escarmat tarjoaa ihanneolosuhteet oppia omasta alasta ja edetä talon sisällä vaativampiin työtehtäviin. Lisäksi Escarmat kannustaa pitkäaikaisia työntekijöitä opiskelemaan työn ohessa. Tällöin joustetaan työajoissa, jotta saadaan työajat sopimaan opiskeluun.

Escarmat kokeneille konkareille

Jos olet jo kokenut työtehtävässäsi, mutta mietit, voisiko jossakin muussa työpaikassa olla uutta tarjottavaa, älä epäröi ottaa yhteyttä Escarmatiin. Kniivilän mukaan Escarmat palkkaa mielellään uutta osaamista, jotta yritys kehittyy eteenpäin.

– Meillä työntekijä saa äänensä kuuluviin. Otamme vastaan kehitysehdotuksia ja haluamme kuulla erilaisista toimintatavoista. Meillä voi kehittää omaa työnkuvaansa ja vaikuttaa asioihin.

Escarmat tarjoaa kokeneelle konkarille vapautta suunnitella omat työpäivänsä ja oman ajankäyttönsä. Myös työajat joustavat.

Escarmat pienten lasten vanhemmille

Pienet lapset tuovat arkeen omat kuvionsa. Lääkärikäyntejä ja päiväkotirumbaa osuu työaikoihin ja tilanne voi joskus tuntua kuormittavalta.

Kniivilän mukaan äitiyslomiin, isyyslomiin ja hoitovapaisiin suhtaudutaan Escarmatilla hyvin. Työaika on tavallisesti 7–17 välillä, joten liukumavaraa löytyy, jos keskellä päivää pitää käydä asioilla.

– Tarvittaessa meillä voi tehdä osa-aikaista viikkoa. Tein itsekin äitiysloman jälkeen töitä kolmena päivää viikossa, minkä ansiosta lapsemme sai pehmeän laskun päiväkotiin. Esimiehet ovat meillä ymmärtäväisiä ja asiat sovittavissa.

Escarmat on varma palkanmaksaja ja vakaa työnantaja. Tilauskanta voi vaihdella, mutta lomautuksille ei ole vuosien aikana juuri ollut tarvetta.

Seikkailunhaluisille tutkimusmatkailijoille

Escarmat tarjoaa reissutöitä asentajille ympäri maailmaa. Osa reissutyöntekijöistä on töissä tuotannossa. Kun asennuksia tulee, heiltä kysytään halukkuutta lähteä reissuun. Osa asentajista taas tekee ainoastaan reissutöitä ja lepää reissujen välillä. Reissut kestävät tyypillisesti muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen.

– Seikkailijat tekevät pitkää päivää, mikä tarkoittaa enemmän palkkaa. Reissutyö pitää mielen virkeänä, sillä työympäristö ja ihmiset ympärillä vaihtuvat koko ajan. Seikkailijan työssä vastaan voi tulla mitä vain.

Reissutyössä saa sellaista työkokemusta ja osaamista, mitä ei saa mistään muualta. Erilaisissa maailmankolkissa tutustuu ihmisiin, joista voi tulla elinikäisiä ystäviä.

Tällä hetkellä Escarmatilla on auki esim. kesätyöpaikkoja ja varastotyöntekijän paikka.