Rittalin Pasi Kinnunen: ”Yhteistyö Escarmatin kanssa on avointa ja mutkatonta”

Rittalin Pasi Kinnunen: ”Yhteistyö Escarmatin kanssa on avointa ja mutkatonta”
04.04.2024 | 

Rittal Oy on saksalainen perheyritys, joka on teknologiajohtaja teollisuus- ja it-tuotteiden valmistuksessa. Yrityksen päätuotteita ovat kytkentäkaapit ja jäähdytysratkaisut. Rittal ja Escarmat ovat tehneet yhteistyötä jo 30 vuotta, eli Escarmatin perustamisesta lähtien.

Rittalin tuotepäällikkö Pasi Kinnunen on ollut Escarmatin yhteyshenkilö vuodesta 1997.

– Escarmatin kanssa toimiminen on ollut alusta asti avointa ja mutkatonta. Rittal ja Escarmat ovat yhteydessä lähes päivittäin, Kinnunen kertoo.

Escarmatin asiakas saa teknisesti parhaan ja kustannustehokkaan ratkaisun

Rittal toimittaa Escarmatille komponentteja laajalla skaalalla. Escarmat ostaa Rittalilta esimerkiksi kytkentäkaappeja ja koteloita. Tiiviin yhteistyön ansiosta Escarmatin asiakas saa teknisesti parhaan ja kustannustehokkaan ratkaisun.

– Tarvittaessa olemme myös teknisenä tukena tuotteiden valinnassa, vaikkakin Escarmatilla on hyvä tuntemus erilaisista komponenteista ja niiden soveltamisesta käytännössä. Hämmästyn välillä itsekin siitä, kuinka hyvin Escarmat tuntee Rittalin tuotteet.

Myös Rittal hyötyy yhteistyöstä. Kinnunen mainitsee, että etenkin Escarmatin tuotannossa kiertäminen on kullanarvoista, koska silloin Rittal saa tuotteista palautetta suoraan ammattitaitoisilta asentajilta.

Yhteistyötä eri osastojen kesken

Kinnusen mukaan kumppanuus Escarmatin kanssa on tärkeää Rittalille. Hän ei määritä sitä pelkästään liikevaihdollisesti, vaan myös henkilösuhteiden syvenemisenä vuosikymmenten aikana.

– Yhteistyö ei kulminoidu vain minuun tai yhteen henkilöön Escarmatilla. Pidämme yhteyttä niin oston, myynnin, suunnittelun kuin tuotannonkin kesken. Yhteydenpito liittyy useimmiten toimitusaikojen seurantaan, hinnoitteluun ja tuotteiden määrittämiseen.

Vaikka Escarmat on kasvanut 30 vuoden aikana paljon, Kinnunen ei näe, että Escarmatin kanssa toimiminen olisi merkittävästi muuttunut. Volyymit ovat kasvaneet, mutta perustekeminen pysyy samana.

– Toivon, että hyvä yhteistyömme jatkuu samaan malliin myös tulevat 30 vuotta, Kinnunen summaa.


Haluatko tietää lisää yhteistyöstä Escarmatin kanssa? Lue Escarmatin yhteistyöstä Ab Solving Oy:n kanssa.