Ab Solving Oy:n Dick Edström: ”Yhteistyön ansiosta voimme tehdä isompia projekteja”

Ab Solving Oy:n Dick Edström: ”Yhteistyön ansiosta voimme tehdä isompia projekteja”
10.10.2023 | 

Ab Solving Oy on vuonna 1977 perustettu pietarsaarelainen perheyritys, joka valmistaa raskaiden taakkojen siirtojärjestelmiä. Yrityksen tuotteisiin kuuluvat vihivaunut, ilmatyynyvaunut, trukit ja muut siirtojärjestelmät. Solvingin valmistamia tuotteita löytyy muun muassa paperi-, moottori-, ilmailu- sekä metalli- ja raideteollisuudesta yli 60 maasta.

Escarmat toimittaa Solvingille automaatiokeskuksia ja johdotettuja pohjalevyjä. Yhteistyö alkoi vuonna 2022, kun Solving etsi luotettavaa kumppania keskusvalmistukseen.

– Halusimme yhteistyökumppanin, jolla on asiantuntemusta ja kokemusta. Heti ensimmäisestä keskustelustamme lähtien huomasin, että ymmärrämme toisiamme teknisissä asioissa. Escarmat ymmärtää meidän kriteerimme ja laatuvaatimuksemme, Solvingin tuotantopäällikkö Dick Edström kertoo.

Aikataulussa komponenttipulasta huolimatta

Solving on kasvanut viime vuosina nopeasti, ja myös projekteihin toimitettavien tuotteiden määrät ovat kasvaneet. Solving tarvitsee keskusvalmistukseen yhteistyökumppanin, koska yrityksellä ei ole kapasiteettia tehdä kaikkia töitä itse.

Ensimmäisessä projektissa Escarmat valmisti automaatiokeskukset 31 automaattitrukkiin, jotka toimitettiin asiakkaalle Saksaan. Projekti toteutettiin siten, että keskukset tehtiin Solvingin tilaamista komponenteista. Hankaluuksia tuotti kuitenkin komponenttipula.

– Pääsimme Escarmatin kanssa yhteisymmärrykseen siitä, miten pysymme aikataulussa komponenttipulasta huolimatta. Escarmat palveli meitä hyvin ja meille vastattiin aina nopeasti. Lopputulos oli juuri sellainen kuin halusimme.

Yhteistyö on jatkunut Saksan-projektin jälkeenkin.

– Solvingilla on mahdollisuus tehdä isompia projekteja nyt, kun tiedämme, että voimme ostaa tietyt tuotteet Escarmatilta. Yhteistyö on meille iso etu.

Sama tekninen kieli

Keskusvalmistuksessa Edström pitää tärkeänä sitä, että jos valmistuksessa tulee haasteita, ne huomataan ajoissa ja niistä keskustellaan.

– Escarmat on täyttänyt kaikki laatuvaatimuksemme. Epäselvyyksien hoitaminen on myös tärkeää, ja Escarmat on osannut tehdä sen hyvin. Vianetsintä tulisi kalliiksi sen jälkeen, kun tuote on jo asiakkaalla.

Edström arvostaa lisäksi sitä, että Escarmat sijaitsee Pohjanmaalla, vain reilu tunnin matkan päässä Solvingilta. Kun Escarmat valmisti Solvingille ensimmäiset keskukset, Solvingin asiantuntijat tulivat Escarmatille vierailulle. Näin päästiin heti selville siitä, mitä tuotteilta vaaditaan.

– Työn pitää olla kunnolla tehty, sillä Solvingin siirtojärjestelmissä turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Toisekseen haluamme säilyttää hyvän maineemme asiakkaiden keskuudessa.

Solvingin tulevaisuus näyttää hyvältä, sillä tilauskanta on jo täynnä kesään 2024 asti. Edström näkee, että yhteistyö Escarmatin kanssa kannattaa jatkossakin.

– Puhumme Escarmatin kanssa samaa teknistä kieltä, Edström kiteyttää.

Lue lisää Escarmatin ydinosaamisesta ja kapasiteetista.