Escarmatin visiona on olla arvostettu ja halutuin teollisuuden keskusvalmistaja

Escarmatin visiona on olla arvostettu ja halutuin teollisuuden keskusvalmistaja
Johtoryhmä ja Heini Mäkilä.
15.10.2021 | 

Escarmatin johtoryhmä on uudistunut. Uuteen johtoryhmään kuuluvat toimitusjohtaja Kari Olkinuora, operatiivinen johtaja Tomi Korkeavaara, laatu- ja työturvallisuuspäällikkö Joni Syrjälä, tuotekehitysjohtaja Mikael Mäkinen, hallinto- ja HR-päällikkö Minna-Leena Kniivilä, tehdaspäällikkö Mika Lintunen ja tehdaspäällikkö Niko Laurila.

Uusi johtoryhmä piti ensimmäistä kertaa strategiapäivät syyskuun alussa ja loi tulevaisuuden suunnat vuosille 2022–2023. Kyseessä oli samalla Talementin pitämä strategiakoulutus.

–Jokaiselle oli annettu etukäteen tietyt kysymykset ja vastuualueet mietittäviksi. Käsittelimme asiat strategiapäivillä yhdessä ja olimme täysin yksimielisiä. Loimme yksisivuisen strategian ja selkeät, mitattavat tavoitteet. Jokainen seisoo strategian takana ja on sitoutunut sen toteuttamiseen, toimitusjohtaja Kari Olkinuora kertoo.

Tavoitteena kasvu ja henkilöstön hyvinvointi

Escarmatin tavoitteena on lisätä asiakasliikevaihtoa 15 prosenttia tulevan kahden vuoden aikana. Tavoitteiden lisäksi strategiassa päätettiin missio, arvot ja visio.

– Escarmatin missiona on toimia laadukkaasti, luotettavasti ja asiakaslähtöisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että teemme työmme niin hyvin kuin osaamme ja kehitämme ja valmistamme tuotteita, joita asiakkaamme haluavat ostaa. Arvomme ovat henkilöstön hyvinvointi, kunnioitus ja arvostus, joustavuus, korkea laatu ja sitoutuminen.

Escarmatin visiona on olla arvostettu ja halutuin keskusvalmistaja. Arvostus liittyy myös henkilöstöön.

– Haluamme asiakkaidemme arvostavan meitä, mutta yhtä tärkeää on henkilöstön arvostaminen. Arvostamme henkilöstöämme ja pyrimme siihen, että meillä jokainen työntekijä tuntee ammattiylpeyttä tekemästään työstä.

Henkilöstön hyvinvointia lisätään muun muassa koulutuksilla, projektivalmistuksen muutolla uusiin toimitiloihin ja palkkiojärjestelmän kehittämisellä.

Organisaatiomuutos, uusia rekrytointeja ja aktiivista viestintää

Escarmatilla on muitakin muutoksia, sillä yrityksessä siirryttiin matalaan organisaatiorakenteeseen ja selkeytettiin henkilöstön työnkuvia. Aikaisemmin Escarmatin organisaation on muodostanut neljä eri solua, mutta jatkossa organisaation muodostaa kaksi eri tehdasta.

– Koska haemme kasvua, meillä on myös tulossa paljon rekrytointeja molempiin toimipisteisiin. Reissutyöntekijöitä haetaan tälläkin hetkellä.

Lisäksi Escarmat panostaa entistä aktiivisempaan viestintään sosiaalisessa mediassa. Yritys haluaa luoda oikeanlaista brändimielikuvaa niin asiakkaille kuin potentiaalisille työnhakijoillekin.

– Aiomme erottautua positiivisella, ei niin virallisella tavalla. Tällainen markkinointiviestintä on todenmukaista, sillä meillä on töissä helposti lähestyttäviä ihmisiä, joiden kanssa on mukava toimia. Meihin pitää olla mahdollisimman matala kynnys ottaa yhteyttä.

Escarmat on toteuttanut alkusyksystä markkinointiviestinnän strategian yhteistyössä Herea Oy:n kanssa. Herea on Escarmatille myös jatkuvan markkinointiviestinnän kumppani.

Escarmatin strategia lyhyesti

  • Missio: Toimintamme on laadukasta, luotettavaa ja asiakaslähtöistä.
  • Visio: Olla arvostettu ja halutuin keskusvalmistaja.
  • Arvot: Henkilöstön hyvinvointi, kunnioitus ja arvostus, joustavuus, korkea laatu ja sitoutuminen.
Niko Laurila, Tomi Korkeavaara, Mika Lintunen ja Kari Olkinuora ovat osa johtoryhmää.