Escarmatin projektivalmistus muuttaa Strömberg Parkiin – kovat kasvutavoitteet

Escarmatin projektivalmistus muuttaa Strömberg Parkiin – kovat kasvutavoitteet
13.09.2021 | 

Escarmatin projektitoimitukset muuttavat uusiin tiloihin KT-rakennukseen Vaasan Strömberg Parkiin syksyn 2021 aikana. Sopimusvalmistus pysyy edelleen nykyisissä toimitiloissa Vikbyssä. Muuton ansiosta Escarmat saa lisää tilaa ja resursseja sekä projektitoimituksiin että sopimusvalmistukseen.

Vikbyn tehdaspäällikkö Mika Lintunen ja uuden tehtaan tehdaspäällikkö Niko Laurila kertovat, että aloite muuttoon on tullut asiakkailta.

– Muuttoa on suunniteltu jo pitkään, sillä projektien koot ovat kasvaneet ja asiakkaat ovat toivoneet meitä lähemmäs heidän toimintojaan. Keskustelimme kevään aikana asiakkaidemme kanssa. Asiat etenivät nopeasti ja saimme tilat KT-rakennuksesta.

Yhteistyö tiivistyy

Muuton ansiosta Escarmat kasvaa, sillä asiakkaille voidaan toteuttaa yhä isompia kokonaisuuksia. Myös töitä pystytään ottamaan enemmän. Escarmatilla on tuleville vuosille isot kasvutavoitteet ja Strömberg Parkiin muuttaminen tiivistää yhteistyötä asiakkaiden kanssa.

–Nyt saamme projektitoimitukset entistä sujuvimmiksi. Yhteistyökumppaneiden läheisyydessä työskentely nopeuttaa kommunikaatiota, yhteinen tuotekehitys on helpompaa ja tuotannosta saadaan linjamaisempi. Kun saamme lisää tilaa, voimme ottaa enemmän kokonaisuuksia työn alle samaan aikaan, Laurila kertoo.

Uudet tilat ovat kooltaan 2200 neliömetriä, mikä tarkoittaa sitä, että projektitoimitusten tilat kolminkertaistuvat ja koko yrityksen tilat tuplaantuvat. Projektitoimitusten muuton myötä myös sopimusvalmistus saa enemmän tilaa Vikbyssä ja töitä voidaan ottaa enemmän sopimusvalmistukseenkin.

Henkilökunta on innostunut muutosta

Laurilan ja Lintusen mukaan henkilökunta on suhtautunut muuttoon positiivisesti. Noin puolet henkilökunnasta alkaa työskennellä Strömberg Parkissa.

– Kaikki työntekijät ovat sitä mieltä, että muutto on hyvä juttu ja he ovat iloisia, kun meillä tapahtuu uutta.  Henkilökunnan työmatka lyhenee, sillä iso osa työntekijöistä asuu Vaasassa. Myöskin rekrytointi voi helpottua, kun työpaikan sijainti on lähempänä keskustaa, Laurila kertoo.

Laurila ja Lintunen odottavat innolla tulevia muutoksia.

– Tuohan tämä uutta meidänkin rooleihin ja vie työuralla eteenpäin. On hienoa nähdä, että Escarmat kehittyy ja asiakkaisiin panostetaan käytännön teoilla, Lintunen sanoo.