Asentaja Samuel Norja: ”Escarmatilla luotetaan työntekijään”

Asentaja Samuel Norja: ”Escarmatilla luotetaan työntekijään”
26.01.2023 | 

Samuel Norja on työskennellyt Escarmatilla kojeistoasentajana heinäkuusta 2021 asti. Norja työskentelee pääasiassa Vikbyssä, mutta auttaa myös välillä Strömberg Parkin toimipisteessä ja tekee reissutöitä.

– Yksi parhaimmista puolista Escarmatilla on työn vaihtelevuus. Emme tee standardituotteita linjassa, vaan yleensä yksi ihminen tekee keskuksen alusta asti, eivätkä keskukset ole aina samanlaisia. Meillä voi halutessaan vaihtaa myös työtehtäviä ja työskentelypaikkaa, Norja kertoo.

Reissuhommat ovat unohtumaton kokemus

Norja opiskeli ensin datanomiksi, mutta huomasi nopeasti, että sähköala kiinnostaa häntä enemmän, sillä siinä saa käyttää sekä päätä että käsiä. Valmistumisensa jälkeen Norja on työskennellyt yli 10 vuotta erilaisissa teollisuusyrityksissä. Escarmatille hän hakeutui, koska haluaa oppia jatkuvasti lisää ja kehittää työtapoja.

– Kyllästyn nopeasti, jos joudun tekemään samaa tehtävää pitkään. Escarmatilla työ on monipuolista ja olen päässyt reissuhommiin. Esimerkiksi matka Singaporeen oli unohtumaton kokemus.

Rento työpaikka

Norjan mukaan Escarmatilla parasta on hyvä työilmapiiri. Kun juttu lentää työkavereiden kanssa, aamulla on mukava tulla töihin. Hän pitää Escarmatia myös rentona työpaikkana.

– Työntekijöitä ei painosteta tai kytätä, vaan meidän ammattitaitoomme luotetaan kiireessäkin. Meitä myös kuunnellaan enemmän kuin isommissa yrityksissä.

Norjan mielestä Escarmatin paras etu on Epassi, jota hän käyttää festari- ja keikkalippuihin. Hän käy myös työpaikalla järjestettävässä keppijumpassa ja harkitsee työsuhdepolkupyörää.

On fiksumpaa tehdä asiat kerralla oikein

Asentajan työssä tärkeintä on tarkkuus. Missä tahansa Norja työskenteleekään, hänen periaatteenaan on tehdä asiat kerralla oikein. Tulevaisuudessa Norja haluaa tehdä enemmän reissutyötä.

– Reissutyössä on aivan erilaista. Matkalla joutuu aina soveltamaan, joten opin paljon uutta. Meillä on reissuilla loistoporukka, ja pitkä työpäivä kuluu hujauksessa.

Norja on hiljattain ostanut 117 vuotta vanhan hirsitalon, jota hän remontoi vapaa-ajallaan. Hän ei tiennyt remontoinnista etukäteen mitään, mutta siinäkin asiassa Norja opettelee mielellään uutta.

– Remontointi on työlle hyvää vastapainoa. Talo oli itse asiassa heräteostos. Heti nähtyäni talon tiesin, että minun pitää ostaa se.

Escarmatilla tehtiin henkilöstölle työtyytyväisyyskysely. Lue kyselyn tuloksista.

Haluaisitko meille kesätöihin? Katso työpaikkailmoitus.