Escarmat haluaa tarjota Pohjanmaan teollisuuden parhaimman työyhteisön

Escarmat haluaa tarjota Pohjanmaan teollisuuden parhaimman työyhteisön
10.01.2023 | 

Escarmatin visiona on olla arvostettu ja halutuin keskusvalmistaja, joka tarjoaa Pohjanmaan teollisuuden parhaimman työyhteisön. Lokakuussa 2022 tehdyn työtyytyväisyyskyselyn perusteella suunta on oikea.

– Kyselyn mukaan meillä on hyvä yhteishenki ja työntekijät ovat sitoutuneita. Esimerkiksi väite ”puhumme toisillemme arvostavasti” sai kyselyssä keskiarvoksi 4/5. Ihmiset kokevat myös, että meillä on tekemisen meininki, hallinto- ja HR-päällikkö Minna-Leena Kniivilä kertoo.

Stressitaso matalalla

Escarmatin työtyytyväisyyskyselystä selvisi, että esihenkilöitä pidetään helposti lähestyttävinä ja reiluina. Henkilöstö tietää, mitä heiltä odotetaan työssään. Työntekijät kokevat, että he pystyvät vastaamaan työnsä vaatimuksiin.

– Erityisen iloisia olemme siitä, että kaikista maailmantapahtumista ja kiireisestä vuodesta huolimatta henkilöstön stressitaso on pysynyt matalana, toimitusjohtaja Kari Olkinuora kertoo.

Kniivilä ja Olkinuora huomauttavat kuitenkin, että aina on parantamisen varaa. Aktiivista kehittämistä tehdään jatkuvasti. Työtyytyväisyyskyselyn tulokset käydään tiimeittäin läpi ja kehityskohtiin mietitään yhdessä ratkaisuja. Lisäksi työntekijöitä kuunnellaan esimerkiksi aloitteiden muodossa.

Uutena etuna työsuhdepolkupyörä

Escarmatin visio on kova, mutta siihen on mahdollista päästä. Selkeitä toimenpiteitä ovat ainakin esihenkilöiden ja muun henkilöstön jatkuva kouluttaminen.

Escarmatilla panostetaan myös etuihin. Tuorein etu on työsuhdepolkupyörä, joka otettiin käyttöön työntekijöiden toiveesta. Käytössä on myös esimerkiksi Epassi, liikuntatunti ja yhteinen sählyvuoro. Vuoden 2023 aikana järjestetään lisäksi TYKY-toimintaa.

– Meillä viihtyminen näkyy etenkin pitkinä työurina, sillä kolmannes Escarmatin työntekijöistä on työskennellyt yrityksessä yli 10 vuotta, Kniivilä kertoo.

Escarmatilla saa käyttää tunnin viikossa työajasta liikuntaan. Tiistaisin ja torstaisin on keppijumppa.

Työ ei ole koko elämä

Escarmatilla työntekijöiden hyvinvointiin halutaan panostaa, mutta ei pelkästään työnantajan takia.

– Jos töissä on ikävää, se heijastuu myös perhe-elämään. Kun työntekijä lähtee hyvällä mielellä kotiin, kotonakin on asiat paremmin ja tänne on kiva tulla takaisin, Olkinuora sanoo.

– Pyrimme siihen, että ihmisillä on myös jaksamista vapaa-ajallaan. Työ ei ole koko elämä, Kniivilä muistuttaa.

Lue Escarmatin strategiasta lisää täältä.