Vaasan Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén arvostaa pitkäjänteistä yhteistyötä Escarmatin kanssa

Vaasan Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén arvostaa pitkäjänteistä yhteistyötä Escarmatin kanssa
Ennen Vaasan Sportin toimitusjohtajuutta Tomas Kurtén toimi Tanskassa suuren matkailukonsernin johtotehtävissä sekä konsultointialalla Helsingissä.
05.11.2019 | 

Vaasan Sportin ja Escarmatin yhteistyö on jatkunut yhtäjaksoisesti jo kaudesta 1994-1995.

SM-liiga on kovassa vauhdissa ja Escarmat on jäällä jälleen mukana. Keskusvalmistajan logo on vallannut jopa yhden Vaasan Sähkö Areenan b-pisteistä. Lisäksi Escarmat ottaa kiekkoja vastaan maalivahtien paitojen etumuksessa.

Escarmartin ja Vaasan Sportin välinen yhteistyö oli aikoinaan hyvinkin luovaa. Esimerkiksi 90-luvulla lähes puolet pelaajista olivat töissä Escarmatilla. Tuolloin yritys mahdollisti pelaajille joustavan työskentelyn, minkä myötä he saattoivat käydä kesken päivän esimerkiksi jääharjoituksissa.

Vaasan Sportin toimitusjohtajana vuodesta 2016 toiminut Tomas Kurtén kertoo olevansa hyvin tietoinen Escarmatin ja Vaasan Sportin pitkästä yhteistyöhistoriasta.

– Tämä on ollut juuri sellaista kumppanuutta, jota toivomme löytävämme. Emme kuitenkaan pidä mitään itsestäänselvyytenä, vaan haluamme palkita yhteistyökumppanimme aina mahdollisimman korkealla lisäarvolla, Kurtén painottaa.

Seurojen ja yritysten välinen yhteistyö voi nykyisin pitää sisällään hyvinkin laaja-alaista näkyvyyttä sekä monipuolisia palveluita. Käytännössä tämä tarkoittaa erilaisten mainosratkaisujen lisäksi pelaajien vierailuja yritysten tilaisuuksissa.

Lisäksi henkilöstön käyttöön annettavat kausikortit sekä kotiotteluiden yhteydessä järjestettävät asiakastilaisuudet ovat suosittuja.

– Meillä on paljon eri vaihtoehtoja, mistä voimme räätälöidä kokonaisuuden, joka palvelee kumppaniyritystä mahdollisimman tehokkaasti. Myös yritysten kaikki omat ideat ovat tervetulleita, mistä tämä artikkeli on hyvä esimerkki. Hienoa, että kumppanuutta hyödynnetään mahdollisimman moniulotteisesti, Kurtén toteaa.

”Pitkä kumppanuus Vaasan Sportin kanssa viestii siitä, miten Escarmat suhtautuu omiin sidosryhmiinsä.”

Veikko Junttila, Escarmatin toimitusjohtaja

Vaasan Sport
Escarmat on näkyvästi esillä mm. molempien maalivahtien pelipaidoissa.

Pitkällä yhteistyöllä myös symbolinen arvo

Vaasan Sportin kuluva kausi on käynnistynyt vaihtelevalla menestyksellä. Escarmatin toimitusjohtaja Veikko Junttilaa asia ei kuitenkaan vaivaa.

– Yrityksen nimen näkyminen sekä voittojen myötä tuleva maine ja kunnia ovat yksi tapa tarkastella sponsorointiyhteistyötä. Urheilun fanikulttuuriin liittyy kuitenkin eräs tärkeä vaalimamme arvo, ja se on uskollisuus, Junttila huomauttaa.

Hän kertoo pitkän kumppanuuden Vaasan Sportin kanssa viestivän myös siitä, miten Escarmat suhtautuu omiin sidosryhmiinsä.

– Urheilussa omaan joukkueeseen luotetaan, sitä kannustetaan ja sitä valmennetaan parempiin suorituksiin. Niin tulee toimia myös yrityselämässä, oli kyseessä sitten asiakas, toimittaja tai työntekijä, Junttila summaa.

Jääkiekko on Tomas Kurténille tuttu laji myös pelaajan perspektiivistä. – Harrastin 80-luvulla melko aktiivisesti jääkiekkoa, vaikkakaan en koskaan liigatasolle asti yltänyt. Laji on kuitenkin veressä ja siksi Vaasan Sportin toimitusjohtajan tehtävä on ollut hyvin mieluinen haaste.

Areenan laajennus valmisteilla

Liigaseurojen toiminta on nykyisin monin tavoin verrattavissa normaaliin liiketoimintaan. Vaasan Sportin vuotuinen liikevaihto huitelee 5 miljoonan euron tietämillä ja sen organisaatioon kuluu 40 työntekijää. Noin 60 prosenttia tuloista muodostuu juuri yrityskumppanuuksista.

Lisäksi Vaasassa on parhaillaan käynnissä Vaasan Sähkö Areenan laajennusprojekti, joka valmistuu kaudelle 2020-2021. Laajennus vaatii myös seuralta merkittävän 800.000 euron investoinnin.

Lopputuloksena areenan toiseen kerrokseen syntyy ravintolamaailma sekä uusi päätykatsomo, jonka myötä yleisökapasiteetti nousee 5000 henkilöön.