Trap-ammuntaa harrastavan Ari Riskun kahden viikon pesti Escarmatilla on venynyt jo yli 20 vuoden mittaiseksi

Trap-ammuntaa harrastavan Ari Riskun kahden viikon pesti Escarmatilla on venynyt jo yli 20 vuoden mittaiseksi
Ari Risku trap-ammuntavarusteissaan. Ennen korona-aikaa mies kävi harjoittelemassa Kanariansaarilla asti.
18.05.2021 | 

Vapaa-ajalla aktiivisesti kiekonammuntaa harrastavan Ari Riskun työura Escarmatilla on ollut huomattavasti pidempi kuin mies alun perin kuvitteli. Keikan piti kestää alun perin vain muutaman viikon. 

– Tunsin Junttilan Veikon tikkaporukasta ja kysyin häneltä kerran, että olisiko Escarmatilla töitä. Juuri silloin ei sattunut olemaan, mutta Veikko soitti minulle myöhemmin ja kertoi, että nyt voisi muutamaksi viikoksi olla, ja sillä tiellä olen edelleen.

Alkuun Risku toimi keskusvalmistuksessa asentajana, mutta vuodesta 2014 lähtien hän on toiminut isojen keskusten osastovastaavan tehtävässä.

Nykyisiin osastovastaavan tehtäviin lukeutuu mm. keskusvalmistustöiden suunnittelua, niiden jakaminen asentajille sekä valmiiden tuotteiden lähettämistä asiakkaille. Toisinaan mies on yhteydessä myös asiakkaisiin.

Vapaa-ajalla kiekonammuntaa

Vapaa-ajalla Riskun löytää muutaman kerran viikossa Ylistaron metsästysseuran trapradalta. Trap on kiekonammuntalaji, jossa ammutaan ampujan edestä poispäin lentäviä kiekkoja. Harjoittelun lisäksi mies käy vuosittain useissa kansallisissa trapammuntakilpailuissa.

– Henkilökohtainen menestyminen on nyt viime aikoina jäänyt kokematta, mutta toissa vuonna pääsimme joukkueena pronssille. Sarjassani on Suomessa tällä hetkellä todella kova taso.

Varustuksena kiekonammunnassa haulikon lisäksi toimivat kuulosuojaimet, liivit ja lasit. Myös ammuksia harrastuksessa kuluu 2000-4000 kappaletta vuodessa, joiden hankinnassa Escarmat on sponsoroinut Riskua jo useamman vuoden ajan.

– Ammuksista muodostuu ihan merkittävä menoerä vuodessa, joten iso kiitos Escarmatille sponsoroinnista!