Tässä ovat Escarmatin uudet seikkailijat!

Tässä ovat Escarmatin uudet seikkailijat!
23.02.2022 | 

Escarmat haki syksyllä 2021 seikkailunnälkäisiä tutkimusmatkailijoita, jotka osaavat tehdä sähkö- ja automaatioasennuksia ympäri maailmaa. Työpaikkailmoitus sai rutkasti huomiota ja useita yli sata hakijaa, joiden joukosta valittiin seitsemän seikkailijaa.

– Olimme yllättyneitä suosion määrästä. On mukavaa huomata, että Escarmat kiinnosti näin paljon. Hakijoiden valinnassa painotimme erityisesti motivaatiota ja asennetta. Kuten ilmoituksessa mainittiin, seikkailijalla ei puntit tutise tai kissa vie kieltä tiukassakaan paikassa, Escarmatin operatiivinen johtaja Tomi Korkeavaara kertoo.

Tällä hetkellä osa seikkailijoista on Escarmatilla koulutuksessa, jonka jälkeen he lähtevät ensimmäisille tutkimusmatkoilleen kokeneiden asentajien kanssa. Alla esittelemme neljä uutta seikkailijaa.

Joni Nieminen: ”Haluan tehdä töitä ympäri maailmaa”

Joni on kotoisin Vantaalta ja on tehnyt viimeiset viisi vuotta reissutöitä teollisuuden asennustehtävissä. Joni tykkää matkustella myös vapaa-ajalla, joten hän odottaa etenkin uusien paikkojen näkemistä.

– Hain Escarmatille seikkailijaksi, sillä haluan työskennellä ja matkustella ympäri maailmaa. Aiemmassa työssäni reissasin vain Suomessa.

Sähköalan työt ovat Jonille uusia, joten hän kokee perehdytyksen tärkeäksi. Escarmatista hän on saanut erinomaisen vaikutelman.

– Meistä on pidetty alusta asti hyvää huolta. Saimme kutsun pikkujouluihin jo ennen varsinaisen työsuhteen alkamista. Päätös ryhtyä seikkailijaksi tuntuu tosi hyvältä.

Janne Laaksonen: ”Uusia kokemuksia kohti”

Janne asuu Salossa ja on tehnyt aikaisemmin sähköasentajan töitä. Kytkentöjen tekeminen on hänelle ennestään tuttua, mutta laitteet ovat Escarmatilla erilaisia. Tällä hetkellä Janne odottaa eniten tutkimusmatkoille pääsemistä.

– Reissutyö tuntuu enemmän omalta jutulta kuin se, että pyörin koko ajan samoissa nurkissa kotikaupungissani. Haluan uusia kokemuksia ja tutustua erilaisiin ihmisiin.

Vaikka sähköasentajan työt ovat Jannelle tuttuja, koulutus ennen reissuja on hänen mielestään hyödyllinen. Samalla tutustuu muihin seikkailijoihin ja saa neuvoja kokeneilta kouluttajilta.

Antti Kettunen: ”Matkailu avartaa”

Antti tulee Joensuun läheltä Viinijärveltä. Hän kouluttautui muutama vuosi sitten uudelleen sähköasentajaksi. Antti on tehnyt asentajan töitä Itä-Suomessa, mutta nyt hän haluaa reissutyöhön.

– Olen tehnyt aikaisemmin monenlaisia töitä. Kun näin tämän ilmoituksen, ajattelin heti, että tämä on minun juttuni. Haluan nähdä maailmaa, sillä se avartaa omaa ajattelutapaa. En ole juuri matkustellut, joten nyt pääset näkemään uusia paikkoja.

Antin mielestä reissukaverit vaikuttavat hyviltä jätkiltä. Tiukan paikan tullen kavereilta saa varmasti apua.

Erkki Salonen: ”Työreissulta on mukavampaa tulla kotiin kuin lomamatkalta”

Kun Erkki ei ole reissussa, hän asuu Tallinnassa. Erkki on tehnyt sähköalan töitä jo yli 25 vuotta ja reissutyöt Euroopassa ovat tulleet tutuiksi. Erkki teki aiemmin töitä oman yrityksensä kautta, mutta kun hän näki Escarmatin työpaikkailmoituksen, hän ei voinut olla hakematta.

– Seikkailijan työ vaikutti niin kiinnostavalta, että oli pakko laittaa hakemus. Haluan päästä näkemään kaukomaita ja tehdä pidempiä reissuja kuin edellisessä työssäni. Myös työnkuva kuulosti monipuoliselta, sillä tässä pääsee tekemään mekaanista asennustakin.

Erkin mukaan kukaan reissutöitä tekevä ei oikein osaa selittää, mikä hommassa kiehtoo. Hän kertoo miettineensä asiaa paljon ja tulleensa seuraavaan lopputulokseen:

– Työreissuilta on mukavampaa tulla kotiin kuin lomareissuilta. Reissutyössä saa pidemmät lomat, jolloin kotona olemisesta osaa myös nauttia. Kun ensimmäisen kerran kävin reissussa, se oli heti menoa. Tämä on minua varten.

Toivotamme kaikille seikkailijoille onnea tuleviin tutkimusmatkoihin!

P.S. Haluaisitko sinäkin seikkailijaksi? Meillä on käynnissä jatkuva haku seikkailijan työhön. Katso ilmoitus.