Mitä laatu merkitsee escarmatlaisille?

Mitä laatu merkitsee escarmatlaisille?
23.03.2023 | 

Olemme Escarmatilla ylpeitä oman työmme jäljestä. Kysyimme kolmelta escarmatlaiselta, mitä laatu tarkoittaa heidän työssään ja mitä se heille merkitsee.

Heikki Haapanen, Sales Manager:

”Myynnissä laatu näkyy esimerkiksi siten, että asiakkaalle lähetettävän tarkan tarjouksen lisäksi kaikki siihen liittyvä tieto kirjataan ja tallennetaan järjestelmäämme. Kun tilaus sitten tulee, se on helppo ja nopea käsitellä. Myös tuotannolle on selvää, mitä on myyty ja mitä pitää toimittaa. Näin huolehdimme sisäisistä asiakkuuksista yhtä hyvin kuin ulkoisistakin.

Minulle laatu merkitsee sitä, että voin seistä tekemiseni takana ja olla ylpeä aikaansaannoksistani. Se on jatkuvaa omien työtapojen ja tulosten tarkastelua ja arviointia.

Pelkkä oman osuuden hoitaminen ei kuitenkaan riitä, vaan työ pitää tehdä niin hyvin, että muut voivat jatkaa siitä helposti ja saavuttaa omat tavoitteensa.”

Jari Seppälä

Jari Seppälä, tuotantopäällikkö:

”Laatu tarkoittaa minulle vaatimusten täyttämistä ja täyttymistä. Asiakas tulee meille riman kanssa, joka on asetettu halutulle tasolle. Me kykenemme mitoittamaan tuotantomme ja palvelumme sille tasolle, että ponnistamme riman yli selkeästi, eikä rimaa hipoen. Näin asiakas voi palata luoksemme entistä korkeammalle asetetun riman kanssa luottaen siihen, että me pystymme ylittämään sen.

Tuotannossa tämä tarkoittaa sitä, että organisaation osaaminen, työmenetelmät ja materiaalit täyttävät vaaditun tason. Tuotantopäällikkönä pyrin täyttämään myös työntekijöiden tarpeet. Heillä pitää olla työympäristö kunnossa ja positiivinen fiilis tekemisessä.

Henkilökohtaisella tasolla ajattelen, että ihmisellä pitää olla elämässä fyysisesti ja henkisesti kaikki kohdillaan. Siten voi antaa ja jakaa laatua myös omassa elämässä vaikuttaville ihmisille.”

Petri Somppi

Petri Somppi, kojeistoasentaja ja luottamushenkilö:

”Minulle laatu tarkoittaa sitä, että työ tehdään kerralla oikein. Jokainen sekoilu vie aikaa ja syö katetta, joten siihen ei ole varaa. Hyvä laatu vaatii myös hyvää tiedonkulkua.

Kun menin ensimmäiseen kesätyöhöni leikkaamaan nurmikkoa, enoni sanoi minulle, että tee sitten työsi kunnolla. Minä ihmettelin, että kyllähän minä osaan nurmikkoa leikata. Enoni sanoi, että kuka tahansa voi milloin tahansa tulla kysymään, kuka nurmikon on leikannut. Silloin pitää olla pokkaa sanoa, että minä olen tehnyt tämän. Tätä periaatetta olen noudattanut koko työurani.

Asentajan työtä ei voi tehdä hällä väliä -asenteella. Pieninkin komponentti pitää asentaa tarkasti. Olemme sähkö- ja automaatiokeskusten elinkaaren alkupäässä, eli teemme pohjatyön, jonka päälle rakennetaan muut hommat. Jos pohjatyö ei ole kunnossa, kokonaisuus ei toimi. Kyse on myös ihmisten turvallisuudesta. Kun ollaan sähkön kanssa tekemisissä, virhemarginaali on nolla.

Koen työni tärkeäksi, koska näen työni vaikutukset paljon pidemmälle kuin vain tähän päivään. Laatu merkitsee minulle ammattiylpeyttä. Kun laatu on kunnossa, yritystoiminta voi jatkua ja kasvaa.”


Escarmat pääsi kestävän kehityksen arvioinnissa alansa parhaan 25 prosentin joukkoon. Lue lisää täältä.