Escarmat pääsi kestävän kehityksen arvioinnissa alansa parhaan 25 prosentin joukkoon

Escarmat pääsi kestävän kehityksen arvioinnissa alansa parhaan 25 prosentin joukkoon
01.02.2023 | 

Escarmat osallistui ensimmäistä kertaa arviointiin, jossa mitattiin yrityksen toimintaa kestävän kehityksen näkökulmasta. Arvioinnin suoritti EcoVadis. EcoVadis on täysin riippumaton ja kansainvälinen taho, joka on arvioinut kymmeniä tuhansia yrityksiä eri maissa.

Escarmat sai arvioinnista pisteet 57/100. Tämä tarkoittaa sitä, että yritys on alansa parhaan 25 prosentin joukossa ja sai hopeisen palkinnon. Escarmatin laatupäällikkö Joni Syrjälä on tyytyväinen tulokseen.

– Tavoitteemme oli saada alan keskiarvo, mutta tulos oli reippaasti parempi, Syrjälä kertoo.

Arvioituja kategorioita olivat ympäristö, työ- ja ihmisoikeudet, eettisyys ja kestävä hankinta. Arviointia varten ei saanut kehittää uusia käytäntöjä, joten tulos on todenmukainen.

– Ulkopuolisen arvioinnin ansiosta voimme todistaa yhteistyökumppaneillemme, että toimimme kestävällä tavalla. Tämä on todistus myös työntekijöillemme ja työnhakijoille siitä, että toimimme vastuullisesti.

Parhaat pisteet työ- ja ihmisoikeuksista

Escarmat sai parhaat pisteet osa-alueella työ- ja ihmisoikeudet. Arvioinnissa käytiin tarkasti läpi henkilöstön hyvinvointiin liittyviä tekijöitä.

– Meille ei tullut yllätyksenä, että menestyimme juuri tällä osa-alueella. Escarmatilla henkilöstön hyvinvointi, kunnioitus ja arvostus ovat strategiaan kirjattuja arvoja. Niihin panostetaan ja se näkyy tuloksessa.

Syrjälä kertoo, että nykyään yhteistyökumppanit haluavat tietää yhä enemmän yrityksen arvoista ja muodostaa kokonaiskäsityksen yrityksen toimintatavoista. Yhteistyökumppanit eivät enää tee hankintoja pelkän hinnan perusteella, vaan vaakakupissa painaa myös vastuullisuus. Kyse ei kuitenkaan ole vain kaupanteosta, sillä vastuullisuus pitää osoittaa myös työntekijöille. Tällä hetkellä työntekijöistä on kova pula. Ihmiset miettivät yhä tarkemmin, millaisessa yrityksessä haluavat työskennellä.

– Etenkin nuorille on tärkeää työskennellä vastuullisella työnantajalla. Myös omaan hyvinvointiin halutaan panostaa. Työ on iso osa elämää ja siltä halutaan merkityksellisyyttä ja mielekkyyttä. Arvioinnin avulla voimme todistaa työnhakijoille toimintamme kulmakiviä.

Tavoitteena kultainen taso

Kestävän kehityksen arviointi tehdään EcoVadiksen kanssa jatkossa vuosittain. Syrjälä kertoo, että Escarmat tähtää kultatasolle, sillä aina pitää suunnata ylöspäin.

– Tämä oli ensimmäinen arviointimme ja hyvä lähtökohta kehittämiselle. Saimme arvioinnista hyödyllistä palautetta ja nyt lähdemme viemään kestävän kehityksen eri osa-alueita systemaattisesti eteenpäin, Syrjälä summaa.

Lue laadustamme lisää täältä.

Escarmatilla on lisäksi seuraavat sertifikaatit:

  • ISO 9001:2015-laatustandardi
  • ISO 14001:2015-ympäristöstandardi
  • Työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä (ISO 45001:2018)
  • Annex 4
  • ATEX QAN
  • IECEx QAR.