Escarmatin yhteishenki näkyy asiakkaalle hyvänä palveluna ja fiksuina tarjouksina

Escarmatin yhteishenki näkyy asiakkaalle hyvänä palveluna ja fiksuina tarjouksina
21.03.2022 | 

Myyntipäällikkö Kari Kansanaho on työskennellyt Escarmatilla kohta vuoden. Hän kertoo huomanneensa, että Escarmatilla on poikkeuksellisen hyvä yhteishenki. Yhteen hiileen puhaltaminen auttaa myyntityössä, sillä sen ansiosta asiakkaita voidaan palvella hyvin.

– Olen työskennellyt keskusvalmistusalalla yli 30 vuotta. Escarmatille tullessani tunsin heti oloni kotoisaksi. Täällä kaikki ymmärtävät, miksi oma osuus työssä on tärkeää ja miksi se pitää tehdä hyvin. Hyvä yhteistyö talon sisällä heijastuu asiakkaankin suuntaan.

Tarjoukset kerralla oikeanlaisiksi

Escarmat palvelee asiakasta projektin joka vaiheessa. Prosessi alkaa yleensä tarjouksen tekemisestä. Tarjouksissa perusrunkona toimivat asiakkailta saadut kaaviot ja kojeluettelot. Escarmatilla on oma laskentaohjelma, joka nopeuttaa tarjousten tekemistä.

– Olemme kehittäneet laskentaohjelman, josta saamme suoraan perustuotteiden ja työn hinnat. Meidän pitää tietenkin ensin tietää, mitä myymme. Olemme asiakkaaseen yhteydessä laskiessamme tarjouksia ja keskustelemme yksityiskohdista.

Periaatteena on, että tarjoukseen sisällytetään kattavasti kaikki asiat, jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä myöhemmässä vaiheessa.

– Escarmatin myyjät osaavat kysyä fiksuja kysymyksiä, joilla pyrimme siihen, että turha säätäminen jää välistä. Jos huomaamme jotakin, mikä tarjouksesta puuttuu, kerromme siitä asiakkaalle. Näin tarjouksesta saadaan kerralla oikeanlaiset.

Asiakas voi luottaa laatuun

Myyntityössä on tärkeää kommunikoida eri osastojen kesken. Kansanaho kertookin, että Escarmatilla myynti toimii tiiviisti tehtaanjohtajien ja tuotannon kanssa.

– Työkavereilta saa aina neuvoja. Meillä on töissä osaavaa porukkaa ja omaa osaamista jaetaan mielellään. Tyhmiä kysymyksiä ei ole.

Kansanaho kertoo, että myynnin periaatteena on aina rehellisyys. Lupauksista täytyy pitää kiinni. Hän näkee Escarmatin vahvuutena myös joustavuuden ja luotettavuuden.

– Meillä neuvotellaan asiakkaan kanssa monessa eri vaiheessa ja sovitaan toimitusajoista. Mitään komponentteja ei vaihdeta omin päin. Asiakas voi luottaa siihen, että tuotteet ovat juuri sellaisia kuin pitääkin.

Tällä hetkellä Kansanaho odottaa sitä, että pääsee tapaamaan asiakkaita kasvotusten.

– Livenä tapaaminen helpottaa kommunikaatiota ja tiivistää yhteistyötä. Odotan innolla, että pääsen näkemään kasvot äänten takana, Kansanaho naurahtaa.

Lue lisätietoa projektien aikatauluista täältä.