Escarmatilla on ensi vuonna 30-vuotisjuhlavuosi

Escarmatilla on ensi vuonna 30-vuotisjuhlavuosi
05.12.2023 | 

Escarmatin vuosi 2023 on ollut työntäyteinen. Toimitusjohtaja Kari Olkinuora on iloinen siitä, että kuluneena vuonna Escarmat sai entistä laajempia tilauksia, joiden toimitukset jakaantuivat useammalle kuukaudelle.

– Olemme kiitollisia asiakkaidemme luottamuksesta, Olkinuora sanoo.

Operatiivisen johtajan Tomi Korkeavaaran mieleen on painunut kuluneesta vuodesta parhaiten se, että komponenttipula alkoi keväällä 2023 helpottaa.

– Se loi positiivisen vireen koko vuodelle, Korkeavaara kertoo.

Escarmatin alkuvuosi 2024 näyttää sekin työntäyteiseltä. Sodat varjostavat kuitenkin liiketoimintaa. Konfliktit ympäri maailmaa tekevät epävarmuutta markkinoihin.

– Sodat luovat myös henkistä epävarmuutta aivan jokaiselle, Korkeavaara pohtii.

Kiinnostus Escarmatia kohtaan on kasvanut

Vuonna 2023 selkeä edistysaskel Escarmatilla on ollut se, että kiinnostus yritystä kohtaan on kasvanut. Kesätyöntekijöitä haki töihin iso määrä, mutta myös sponsoroinneista tuli paljon yhteydenottoja. Tämä kertoo tunnettuuden ja näkyvyyden paranemisesta.

– Otimmekin Escarmatille ennätysmäärän kesätyöntekijöitä, jopa 20 henkilöä. Sitä ei ole tarvinnut katua. Heillä oli valtava into oppia alaa, Korkeavaara iloitsee.

Olkinuoran mukaan koko henkilöstö on kantanut kortensa kekoon omalla työpanoksellaan kiireisinä aikoina. Escarmatilla on liukuvat työajat, joten kiireaikoina henkilöstöllä on mahdollisuus kerätä plussatunteja tai tehdä ylitöitä.

– Haluan kiittää henkilöstöämme joustamisesta. Meillä on töissä taitavia ja sitoutuneita ihmisiä.  Hyvä yhteishenki tuli esille myös pikkujouluissa, Olkinuora sanoo.

Vuosi 2024 on juhlavuosi

Vuonna 2023 Escarmatilla kiinnitettiin erityistä huomiota turvallisuuteen. Yrityksessä järjestettiin paloharjoitus ja koko henkilöstö palkittiin burgereilla, kun oli kulunut vuosi ilman poissaoloihin johtaneita tapaturmia. Perehdytystä ja henkilöstöopasta kehitettiin myös.

Hyvää linjaa jatketaan, mutta lisäksi vuosi 2024 tuo mukanaan uutta.

– Escarmat täyttää ensi vuonna 30 vuotta. Aiomme juhlistaa juhlavuotta erilaisin tempauksin. Yksi näkyvä uudistus on tulossa heti alkuvuodesta, joten kannattaa pysyä kuulolla, Olkinuora vihjaa.

Escarmat toteutti tänä vuonna myös asiakastyytyväisyyskyselyn. Lue kyselyn tuloksista.