Sokerista, kukkasista, inkivääristä ja kanelista – vai sittenkin työntekijöiden hyvinvoinnista ja taitavasta osaamisesta?

Sokerista, kukkasista, inkivääristä ja kanelista – vai sittenkin työntekijöiden hyvinvoinnista ja taitavasta osaamisesta?
09.11.2022 | 

Mistä on Escarmat tehty? Tätä lastenlorustakin tuttua kysymystä olemme pohtineet niin strategiatyössä, brändin luomisessa kuin arjen rutiineissakin.

Kysymystä ei saa käsittää väärin: strategiaa ja brändiä ei keksimällä keksitä, vaan esille nostetaan se, missä olemme hyviä jo nyt ja mitä haluamme olla tulevaisuudessa. Yrityksen identiteetin määrittely toimii pitkälti samalla tavalla kuin henkilökohtaisen identiteetin. Kuka olen ja minkä arvojen mukaisesti haluan elää? Missä näen itseni tulevaisuudessa?

Sanoitimme Escarmatin strategian siten, että kaikki ymmärtävät, miksi tulemme töihin joka päivä. Tässä artikkelissa kerromme, mistä Escarmat on tehty.

Missio eli miksi olemme olemassa: Laadukasta, luotettavaa ja asiakaslähtöistä keskusvalmistusta teollisuuden tarpeisiin.

Escarmatin missiosta selviää, että valmistamme keskuksia teollisuuden asiakkaille. Teemme työmme asiakkaiden toiveiden mukaisesti ja lopputulos on juuri sellainen kuin asiakas toivoo.

Toisin sanoen olemme olemassa siksi, että valmistamme asiakkaille keskuksia parhaan osaamisemme mukaan.

Visio eli tulevaisuuden tavoite: Olla arvostettu ja halutuin keskusvalmistaja, joka tarjoaa Pohjanmaan teollisuuden parhaimman työyhteisön.

Ensinnäkin haluamme olla arvostettu. Se tarkoittaa sitä, että olemme taitavia ja teemme työmme hyvin. Tavoitteenamme on olla myös halutuin. Toivomme, että asiakkaat kääntyvät ensimmäisenä meidän puoleemme keskusvalmistukseen liittyvissä asioissa.

Toisekseen tavoitteenamme on tarjota Pohjanmaan teollisuuden paras työyhteisö. Tiedämme, että tämä on kova tavoite, mutta sen täytyy olla visiossa, koska työntekijät ovat Escarmatin voimavara. Toimimme jatkossakin siten, että meillä viihdytään ja osaaminen pysyy talossa.

Arvot, eli toimintatapamme: Henkilöstön hyvinvointi, kunnioitus ja arvostus, joustavuus, korkea laatu, sitoutuminen.

Olemme päättäneet, että työntekijöiden hyvinvointi, kunnioitus ja arvostus ovat Escarmatilla ykkösasioita. Kun nämä asiat toteutuvat, työntekijät sitoutuvat Escarmatiin ja valmistavat korkealaatuisia tuotteita. Samat toimintatavat pätevät asiakassuhteiden hoitamiseen.

Asiakaslupaus: Makes every piece work together

Mitä sitten lupaamme asiakkaillemme? Sen, että laitamme jokaisen palasen toimimaan yhdessä.

Sähkö-, automaatio- ja ohjauskeskuksissa on tuhansia kytkentöjä ja jopa satoja komponentteja. Jokainen palanen kuuluu isompaan kokonaisuuteen, kuten voimalaitokseen, laivojen automaatio- ja valvontajärjestelmään, lämpölaitokseen tai koneeseen. Kun yksityiskohdat ovat oikeilla paikoillaan, asiakkaidemme järjestelmät toimivat ja palvelevat vieläkin suurempaa tarkoitusta.

Tämä lupaus tulee suoraan visiosta, missiosta ja arvoista. Kun ne toteutuvat, myös asiakaslupaus toteutuu.

Toimimme strategian mukaisesti joka päivä

Kuten ehkä huomasit, Escarmatia ei ole tehty etanoista, sammakoista, koiranhäntätupsukoista, vaan ihan oikeista asioista.

Strategia on ohjenuora koko Escarmatin toiminnalle. Toimimme yllä mainittujen suuntaviivojen mukaisesti joka päivä. Kun meillä on yhteiset tavoitteet, tiedämme, mitä kohti suunnistamme. Yhteisen strategian avulla pysymme valitsemallamme polulla tulevinakin vuosina, ja asiakas saa tarkkuudella tehdyn, toimivan kokonaisuuden. Me Escarmatilla uskomme, että tällä strategialla kaikki osapuolet voittavat.