Escarmatin ydinosaaminen on teollisuuden rele- ja automaatiokeskuksissa

Escarmatin ydinosaaminen on teollisuuden rele- ja automaatiokeskuksissa
30.05.2023 | 

On kulunut noin kaksi vuotta siitä, kun Escarmat päätti investoida toiseen tehtaaseen Vaasan Strömberg Parkiin. Investoinnin myötä Escarmatin tuotantokapasiteetti on tuplaantunut.

– Olemme tehneet strategisen päätöksen teollisuuden rele- ja automaatiokeskuksiin erikoistumisesta. Tuplaantuneen kapasiteetin ansiosta uusia töitä voidaan laittaa alulle ennätysmäärä ja kasvattaa liikevaihtoa lähes 30 miljoonaan asti, Escarmatin operatiivinen johtaja Tomi Korkeavaara kertoo.

Escarmat saa paljon kyselyjä myös kiinteistö- ja omakäyttökeskuksista, mutta yrityksen volyymi on teollisuuden automaatiossa. Tämä tarkoittaa sitä, että Escarmat ei pysty kilpailemaan hinnassa kiinteistöpuolella.

– Escarmat palvelee erinomaisesti teollisuusasiakkaita, sillä kapasiteettimme on suunniteltu teollisuuteen, ja varastossamme on yleisimpiä teollisuuden tarpeisiin sopivia komponentteja. Olemme valmistaneet teollisuuden tuotteita lähes 30 vuotta, joten osaamisemme on hioutunut siinä huippuunsa. Palvelemmekin maailman johtavia energia-alan toimijoita.

Korkeavaara kertoo, että komponenttien saatavuuden ja epävarman maailmantilanteen vuoksi asiakkaat tilaavat nykyään tuotteet ajoissa. Tämä on erinomainen asia Escarmatille, koska siten tuotannon kapasiteettia ja yrityksen tulevaisuutta on helpompi suunnitella.

– Meillä on tällä hetkellä historian pisin ennalta tiedossa oleva tilauskanta. Haluamme kiittää asiakkaitamme siitä, että he ymmärtävät maailmantilanteen ja ennakoivat tilauksiaan. Se on kaikkien etu, Korkeavaara kiteyttää.


Haluatko tietää lisää kuulumisiamme? Lue Vaasa Insiderin artikkeli Escarmatista.