Tatu Virkola sai Escarmatilla kipinän jatko-opintoihin

Tatu Virkola sai Escarmatilla kipinän jatko-opintoihin
20.06.2022 | 

Tatu Virkola on vastavalmistunut ylioppilas ja automaatioasentaja. Jo opintojensa aikana Virkola oli Escarmatilla työssäoppimassa. Sen jälkeen hän sai Escarmatilta kesätöitä ja työskentelee nyt yrityksessä toista kesää.

– Olen viihtynyt Escarmatilla loistavasti, joten halusin tänne uudelleen kesätöihin. Lähden heinäkuussa armeijaan, joten tämän kesän pesti on hieman lyhyempi, Virkola kertoo.

Virkola työskentelee Escarmatilla kojeistoasentajana, joten työ vastaa suoraan hänen koulutustaan. Hänen työnkuvaansa kuuluu myös sähkökeskusten mekaanista kokoonpanoa ja keskusten johdotustyötä.

Ponnahduslauta diplomi-insinööriksi

Sähköalalle suuntautuminen muodostui Virkolan mielessä yhdeksännellä luokalla. Kaksoistutkinto oli Virkolalle hyvä vaihtoehto, sillä hän halusi päästä tekemään töitä käsillään, eikä vain istua oppitunneilla.

Virkola kertoo saaneensa kaksoistutkinnon aikana lisää motivaatiota opiskeluun. Mitä enemmän hän on oppinut sähköstä ja automaatiosta, sitä varmempi hän on ollut uravalinnastaan.

Kesätyöt Escarmatilla tukevat hyvin koulussa opittuja taitoja. Virkolalla onkin herännyt työssään niin paljon sähköön liittyviä kysymyksiä, että hän on päättänyt jatkaa opintojaan yliopistossa.

– Sain Escarmatilla kipinän jatko-opintoihin, sillä huomasin, että haluan tietää asioista enemmän. Pääsin suoraan todistuksella lukemaan sähkö- ja energiatekniikkaa Vaasan yliopistoon. Aion valmistua diplomi-insinööriksi.

Työssä oppii eri asioita kuin koulussa

Vaikka Virkola tähtää yliopistoon, hän kertoo pitävänsä asentajan työstä. Hän on oppinut Escarmatilla paljon sellaista, mitä ei olisi oppinut pelkästään koulussa. Virkola kehuu myös työkavereita.

– Työyhteisö on mukava ja auttavainen. Teen kaappeja itse alusta loppuun asti tai sitten työskentelemme pienessä tiimissä, jos työn alla on isompi kokonaisuus.

Virkolan mielestä asentajan työ ei ole stressaavaa, eikä hänen tarvitse miettiä työasioita vapaalla ollessaan. Vapaa-ajallaan Virkola harrasta maastopyöräilyä kavereidensa kanssa.

– Vaasassa on erinomaiset maastopyöräilyreitit. Pidän erityisesti Bölerundista, Virkola sanoo.

Haluaisitko sinä Escarmatille asentajaksi? Katso työpaikkailmoitus.