Sandra Laitala löysi Escarmatilla oman juttunsa

Sandra Laitala löysi Escarmatilla oman juttunsa
12.06.2023 | 

Uravalintojen tekeminen ei ole helppoa. Monet eivät tiedä vielä aikuisenakaan, mitä tekisivät isona. Oman polun miettiminen on raskasta ja aiheuttaa päänvaivaa, mutta kun ajatukset siitä omasta jutusta alkavat hahmottua, elämä selkeytyy ja helpottuu.

Sandra Laitala opiskeli alun perin opettajaksi ja teki asiakaspalvelutöitä, mutta ei kokenut niitä omakseen. Oltuaan neljä vuotta kahden lapsensa kanssa kotona hän alkoi miettiä alanvaihtoa. Laitala halusi kokeilla jotakin aivan erilaista. Häntä kiinnosti varastotyö, mutta koulutus ja kokemus puuttuivat.

– En uskaltanut hakea töitä ilman koulutusta ja kokemusta. Onneksi törmäsin TE-toimiston ja Sedun järjestämään sisälogistiikan/varastotyöntekijän lyhytkoulutukseen, jonne päätin hakea, Laitala kertoo.

Laitala sai jatkaa harjoittelun jälkeenkin

Koulutus kesti tammikuusta 2023 toukokuun loppuun asti. Siihen sisältyi sekä teoriatunteja että kaksi kuuden viikon harjoittelujaksoa. Laitala teki molemmat harjoittelujaksot Escarmatilla.

– Yksi opiskelukavereistani oli aikaisemmin työskennellyt Escarmatilla. Hän kertoi, että se on tosi mukava paikka ja että sinne kannattaisi hakea. Escarmatilla oli sosiaalisessa mediassa nuorekas ja avoin brändi, joten tunsin itseni tervetulleeksi. Hain harjoittelupaikkaa, sain sen ja kaikki sujui niin hienosti, että sain jatkaa yrityksessä harjoittelun jälkeenkin.

Itsenäisyys ja tiimityö tasapainossa

Laitala kertoi, että suurin muutos alanvaihdossa tapahtui omassa päässä. Hän joutui hokemaan itselleen, että voi tehdä työkseen, mitä haluaa. Alku oli jännittävää, mutta siitäkin selvittiin.

– Harjoittelun aloittaminen jännitti minua, mutta huomasin, heti, että varastolla on huipputyökavereita. Myös työssä itsenäisyys ja tiimityö ovat hyvässä tasapainossa.

Laitalan työtehtäviin kuuluu tavaran vastaanotto, keräily ja hyllytys. Tulevaisuudessa hän haluaa opetella myös ajamaan paremmin trukilla.

– Olen viihtynyt Escarmatilla mainiosti ja työkaverit ovat edelleen huiput. Paras anti on kuitenkin se, että tunnen vihdoin löytäneeni oman juttuni.

Rohkeutta!

Laitala on mielissään siitä, että saa jatkaa Escarmatilla. Hän tuntee myös ylpeyttä itsestään, kun uskalsi lähteä uudelle uralle.

Vapaa-aikanaan Laitala kirjoittaa äitiyteen liittyvää blogia. Blogin tarkoituksena on kannustaa muita äitejä toteuttamaan omia unelmiaan.

– Kun on pitkään kotona, itsetunto kutistuu ja sitä miettii, mihin kelpaa. Suosittelen kaikille omaa uraansa miettiville, että menkää rohkeasti kysymään töitä tai hakeutukaa alan koulutukseen, jos alanvaihto vähääkään kiinnostaa. Omasta kokemuksestani voin sanoa, että rohkeus kannattaa.

Katso Sandrasta video.