Riina Jouppi vaihtoi ravintola-alan vuorotyöt sähköalan säännölliseksi päivätyöksi

Riina Jouppi vaihtoi ravintola-alan vuorotyöt sähköalan säännölliseksi päivätyöksi
31.08.2023 | 

Riina Jouppi opiskelee Vaasan ammattikorkeakoulussa sähkö- ja automaatioinsinööriksi. Hän työskenteli Escarmatin Strömberg Parkin toimipisteessä kesän 2023.

Joupilla on takanaan mielenkiintoinen työhistoria. Hän on opiskellut vaatetusalan artesaaniksi, mutta ei ole tehnyt niitä töitä päivääkään. Sen sijaan hän työskenteli yli 10 vuotta ravintola-alalla.

– Tein ravintolassa lopulta esihenkilötehtäviä. Se oli raskasta, ja työajatukset seurasivat kotiin. Kun sain lapsia, päätin vaihtaa alaa, Jouppi kertoo.

Jouppi kertoo viihtyneensä hyvin Escarmatilla. Etenkin säännöllinen päivätyö oli hänen mieleensä.

– Minulla oli kesätöitä hakiessani kriteerinä se, että saan tehdä päivätyötä. Escarmatilla työskentely oli suoraan sanottuna luksusta ravintola-alaan verrattuna. Tauotkin oli aikataulutettu, Jouppi naurahtaa.

Korvaamatonta työkokemusta

Jouppi kertoo oppineensa Escarmatilla paljon, sillä kesätyöpaikka oli hänen ensimmäisensä sähköalalla. Hän teki kesän aikana töitä kahdessa eri tiimissä, ja sai molemmissa hyvän vastaanoton.

Eniten Jouppi oppi komponenteista ja mekaanisista rajoitteista, mistä on varmasti hyötyä suunnittelutyössä.

– Kesätyö oli korvaamatonta työkokemusta opintojani ja tulevaisuuden uraani ajatellen. Opin   lukemaan valmistuskuvia ja tutustuin erilaisiin tuotteisiin. Viihdyin Escarmatilla tietenkin myös hyvän työkulttuurin ja hauskan porukan ansiosta.

Oma kiinnostus kannattaa osoittaa

Jouppi pääsi kesätöissä tekemään erilaisia työvaiheita, sillä hän osoitti kiinnostuksensa alusta lähtien. Hän kyseli ja tarjosi apuaan, kun näki, että jollakin oli kiire.

– Haluan tehdä työtä siten, että opin mahdollisimman paljon. Escarmatilla oli ihanaa, että minulle annettiin mahdollisuus tehdä monenlaista.

Jouppi suosittelee Escarmatia kesätyöpaikaksi, koska siitä saa käytännön kokemusta tekniselle alalle. Hänen mukaansa myös työkaverit pitävät tunnelman mukavana.

Haluatko kuulla lisää? Katso video Riinasta.

Kiinnostaisiko sinua työskennellä Escarmatilla? Katso avoimet työpaikat.