Oppisopimuskoulutus tarjoaa mahdollisuuden oppia työ käytännössä ja tienata jo opiskeluaikana

Oppisopimuskoulutus tarjoaa mahdollisuuden oppia työ käytännössä ja tienata jo opiskeluaikana
Valentyna Zhornova ja Olli Kantola
02.07.2024 | 

Escarmatilla oppisopimuksella opiskelevat ovat arkipäivää. Pelkästään tämän vuoden heinäkuuhun mennessä meillä on ollut oppisopimuksella viisi henkilöä. Moni heistä työllistyy Escarmatille koulutuksen jälkeenkin. Teemme tiivistä yhteistyötä Vamian kanssa, ja opettajat ovat esihenkilöillemme tuttuja.

Haastattelimme kahta oppisopimuksella opiskelevaa työntekijäämme ja kysyimme, millaista oppisopimuskoulutus Escarmatilla oikein on.

Olli Kantola:

”Opiskelen ensimmäistä vuotta sähkö- ja automaatioasentajaksi. Aloitin opinnot tammikuussa koulun penkillä, sillä halusin oppia perusasiat ennen töihin menoa. Tulin Escarmatille huhtikuussa ensin harjoitteluun ja aloitin sen jälkeen oppisopimuskoulutuksen.

Hain Escarmatille, koska kuulin kavereilta hyvää yrityksen työilmapiiristä. Olenkin päässyt huomaamaan, että huhut pitävät paikkansa. Escarmatilla on hyvä työskennellä. Työkaverit ovat avuliaita, ja tukea saa aina.

Arvelin jo ennen kouluun menoa, että oppisopimus on minun juttuni. Haluan tienata omat rahat, enkä elää tuilla. Koen myös, että opin paremmin töissä kuin koulussa.

Minulla on koulua joka toinen perjantai, mutta muuten olen töissä. Opettaja ja esihenkilö arvioivat näytöt pääosin työpaikalla, mutta jotkut näytöt pitää tehdä koululla. Oppisopimuksella voin edetä nopeammin, kun ei tarvitse mennä koulun tahtiin. Aion valmistua kesäksi 2025.

Tämän tutkinnon jälkeen haluan opiskella vielä ammattikorkeakoulussa insinööriksi ja tehdä opintojen ohella töitä Escarmatilla.”

Valentyna Zhornova:

”Opiskelen Vamialla sähkö- ja automaatioalan perustutkintoa. Olen kotoisin Ukrainasta, mutta olen asunut mieheni kanssa Suomessa jo 12 vuotta. Uusiutuvasta energiasta innostuin käytyäni Energy Week -tapahtumassa, jossa näin, millainen energiakaupunki Vaasa on.

Tutustuin Escarmatiin, kun yritys kävi meillä koululla esittäytymässä. Hain Escarmatille harjoitteluun ja opiskelen nyt kesän loppuun asti oppisopimuksella.

Escarmatilla on hyvä työilmapiiri ja kaikki suhtautuvat minuun hyvin. Esihenkilöt ovat mukavia, ja olen saanut selkeät ohjeet. Olen oppinut paljon etenkin työkalujen käytöstä, johdoista ja kaapeleista.

Voin ehdottomasti suositella Escarmatia työpaikkana ja oppisopimuspaikkana. Tulevaisuudessa haluaisin jatkaa täällä työskentelyä ja opiskella insinööriksi.”

Kiinnostaako sinua oppisopimuskoulutus tai työharjoittelu Escarmatilla? Ota yhteyttä Nikoon tai Mikaan, niin jutellaan lisää!

Niko Laurila
Tehdaspäällikkö (Strömberg Parkin toimipiste)
+358 44 710 1605
niko.laurila(at)escarmat.com

Mika Lintunen
Tehdaspäällikkö (Vikby)
+358 44 739 8325
mika.lintunen(at)escarmat.com

 Lue lisätietoja rekrytoinneista.