Kesän 2023 kesätyöntekijät kertovat kokemuksiaan

Kesän 2023 kesätyöntekijät kertovat kokemuksiaan
Kuvassa Antero, Riina ja Akseli.
08.01.2024 | 

Kysyimme neljältä kesätyöntekijältä, millaista Escarmatilla on kesätöissä. He työskentelivät meillä kesällä 2023. Lue kommentit ja vinkit alta.

Asghar Akbari:

”Escarmatille kannattaa hakea töihin, koska siellä opittuja taitoja tarvitsevat kaikki tekniikan opiskelijat. Koulussa näkee vain piirustukset, mutta Escarmatilla näkee konkreettisesti koko keskuksen ja sen sisällä olevan logiikan ja komponentit. Mitään erityistaitoja ei kuitenkaan tarvita, vaan työn oppii tekemällä.

Escarmatilla viihtyy sellainen tyyppi, jota tekniset asiat kiinnostavat. Moni kesätyöntekijä on harrastanut lapsena esimerkiksi mopojen rassaamista tai legojen kokoamista.

Kesätyöt menivät todella nopeasti. Vinkkinä sanoisin, että kuunnelkaa samalla kuulokkeista musiikkia tai podcasteja. Se auttaa keskittymään ja pitämään mielen valppaana.”

Antero Vuorela:

”Escarmatilla oli rentoa olla kesätöissä. Siellä on tärkeää hyvä työnjälki, enkä kokenut kovaa aikataulupainetta. On hyvä, että kellon kyttäämisen sijaan voi keskittyä tekemään asiat kunnolla.

Escarmatin kesätyöntekijäksi sopii vastuuntuntoinen henkilö, sillä kojeistoasennus on itsenäistä hommaa. Tarkastaja tarkastaa tietenkin tuotteet ennen asiakkaalle lähettämistä, mutta oman työn tarkastamisella on suuri rooli.

Uusille kesätyöntekijöille antaisin vinkiksi, että uskaltakaa rohkeasti kysyä. Siihen meitä myös kannustettiin.”

Akseli Känsälä:

”Escarmatilla hyvä työkulttuuri näkyy vapautena. Minulle annettiin työ ja luotettiin, että hoidan sen. En kokenut suorituspaineita. Plussaa oli, että sain kuunnella työn lomassa kuulokkeistani sijoituspodcasteja.

Kesätyö Escarmatilla oli opettavaista. Olen ammattikorkeakoulussa nähnyt lähinnä valmistuskuvia, mutta Escarmatilla opin paljon mekaanisista rajoituksista. Nyt hahmotan kokonaisuuden paremmin.

Kesätyössä kannattaa kysellä paljon. Vakkarit suhtautuivat meihin ystävällisesti ja saimme apua aina, kun kysyimme.”

Riina Jouppi:

”Pääsin tekemään Escarmatilla töitä monipuolisesti. Escarmatille oli helppo tulla, vaikka sähköinsinööriopintoni olivat aivan alussa ja taustani on aivan eri alalta. Kesätöissä opin ymmärtämään, miten keskus rakennetaan konkreettisesti ja millaisia komponentit ovat. Oli myös opettavaista nähdä muiden tekemiä valmistuskuvia.

Escarmatille sopii kesätöihin henkilö, joka tulee muiden kanssa toimeen. Tiimi voi kesän aikana vaihtua sen mukaan, missä tarvitaan tekijää.

Kannattaa rohkeasti näyttää oma kiinnostuksensa ja pyytää, jos haluaa kokeilla tiettyjä asioita. Minä osoitin oman kiinnostukseni, joten sain tehdä paljon kaikenlaista.”