Joni Reinikka on Escarmatin uusi laatupäällikkö

Joni Reinikka on Escarmatin uusi laatupäällikkö
18.12.2023 | 

Escarmatin uudeksi laatupäälliköksi on valittu Joni Reinikka. Edellinen laatupäällikkö Joni Syrjälä jäi pitkälle vanhempainvapaalle.

Reinikalla on pitkä kokemus laadusta ja teollisuudesta Vaasan alueella. Hän on työskennellyt aikaisemmin ABB:llä lähes 29 vuotta.

– Uskon, että kokemuksestani on hyötyä Escarmatin asiakkaille, sillä ymmärrän isojen talojen vaatimukset ja toimintatavat. Odotan innolla, mitä uusi työ tuo tullessaan, Reinikka sanoo.

Escarmatista ihmisläheinen mielikuva

Reinikka aloitti työt jo parikymppisenä ABB:llä tuotannossa, josta hän on edennyt yhä vaativampiin tehtäviin. Hän on kouluttautunut työn ohessa kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi. Yliopistosta hän on käynyt tuotantotalouden MBA industrial management -maisteriohjelman. Viimeiset vuodet on työskennellyt laatuinsinöörinä.

– Yksi syy siihen, että halusin töihin Escarmatille, on laatupäällikön laaja työnkuva. Tässä työssä pääsen hyödyntämään koulutustani monipuolisesti. Olen myös seurannut Escarmatin somekanavia aktiivisesti jo usean vuoden ajan ja saanut työnantajasta ihmisläheisen vaikutelman.

Käytännön kokemuksensa ansiosta Reinikka ymmärtää laadun realiteetit. Vaikka laatu voi kuulostaa tekniseltä, loppuen lopuksi työtä tekevät ihmiset. Tämä vaatiikin laatupäälliköltä sosiaalista pelisilmää.

– Laatuun vaikuttaa esimerkiksi se, onko ihmisellä hyvä vai huono päivä, onko hän motivoitunut, viihtyykö hän työpaikalla tai millaiset voimavarat hänellä on. On tärkeää, että ihminen voi olla työpaikalla oma itsensä ja purkaa ajatuksiaan vaikka työkavereille. Escarmatilla vaikuttaakin olevan lämminhenkinen työyhteisö.

Määrätietoisesti tavoitteita kohti

Laadussa Reinikkaa kiehtoo oman kädenjäljen näkeminen. Pienet muutokset voivat parantaa laatua merkittävästi. Laatua parantamalla tuotteen valmistus voi joskus jopa nopeutua.

– Minulla on määrätietoinen suhtautuminen asioihin. Näen askeleet, joita pitkin tavoitteisiin päästään, ja pyrin niihin järjen ja resurssien rajoissa. Tärkeintä on pitää asiakas tyytyväisenä, mutta se kattaa myös sen, että työntekijät ja yhteistyökumppanit ovat tyytyväisiä.

Vapaa-ajallaan Reinikka viettää aikaa lastensa kanssa. Kesät menevät mökillä, kun taas talvella hän pelaa jääkiekkoa.

– Urheilun parissa pysyy sekä pää että kroppa kunnossa, Reinikka naurahtaa.