Escarmatin Mailattarien kummipelaaja Linnea Laatikainen: ”Sponsorointi tuo etenkin henkistä tukea”

Escarmatin Mailattarien kummipelaaja Linnea Laatikainen: ”Sponsorointi tuo etenkin henkistä tukea”
28.06.2022 | 

Escarmat sponsoroi Vaasan Mailattaria, joka on noussut Superpesikseen kaudelle 2022. Kummipelaajamme on Oulusta kotoisin oleva Linnea Laatikainen. Kummipelaaja on valittu Escarmatin arvojen mukaisesti ja hän edustaa myös peleissä yritystämme.

Kysyimme Linnealta, miksi hän haluaa pelata juuri pesäpalloa ja mitä kummiopelaajana toimiminen merkitsee hänelle.

Kuka olet ja mitä teet?

”Olen 22-vuotias pesispelaaja Oulusta. Pelaan kesäisin pesäpalloa ja talvella olen töissä. Tänä vuonna halusin Vaasaan, sillä Mailattaret on nouseva joukkue ja täällä on huikea porukka.”

Miten aloit harrastaa pesäpalloa?

”Aloitin pelaamisen noin kahdeksanvuotiaana. Isäni on pelannut Superpesiksessä ja myös pappani ja enoni ovat harrastaneet pesäpalloa. Isä vei meidät pesiskouluun, mutta en vielä ensimmäisellä kerralla innostunut lajista, koska sain pallon suoraan naamaan. Sain kipinän pesikseen koulussa, kun huomasin, että osun palloon. Myös opettajan kommentit kannustivat jatkamaan.”

Miksi juuri pesäpallo?

”Harrastan paljon eri lajeja, kuten golfia ja lumilautailua vapaalaskuna. Pesäpallosta tuli kuitenkin päälajini, koska siinä on niin paljon kaikkea: lyöntiä, juoksua ja etenkin taktiikkaa.”

Mikä on vahvuutesi pelaajana?

”Pelin lukeminen. Yritän ajatella aina pidemmälle, mitä pelissä voisi tapahtua. Ennakoin vastustajan tekemisiä, jotta emme joudu yllätetyksi.”

Mitä Escarmatin kummipelaajan toimiminen merkitsee sinulle?

” Sponsoroinnit helpottavat joukkuetta taloudellisesti ja vähentävät sitä kautta pelaajien stressiä, mutta tuovat myös henkistä tukea. Kun pelaan, minulla on tunne, että joku on puolellani. Se on vähän sama asia kuin vanhemmat tukijoukkoina. Taustalla on joku, joka puskee eteenpäin.

Kannan mielelläni Escarmatin kummipelaajan titteliä, koska meillä on paljon yhteistä. Urheilijat ovat sitoutuneita urheilemaan ja Escarmatilla työntekijät ovat sitoutuneet tekemään työtä yrityksen menestyksen eteen.

Pidän tärkeänä myös sitä, että Escarmat tukee nimenomaan naisurheilua. Naisurheilulla on perinteisesti huonompi asema miesurheiluun verrattuna, mutta onneksi asiasta puhutaan nykyään enemmän.

Urheilun tukeminen on hyvää mainosta yrityksille. Jos menen yrityksen verkkosivuille ja näen, että yritys tukee urheilua, arvostukseni yritystä kohtaan nousee. Uskon, että sama toimii potentiaalisilla työnhakijoilla.”

Millä fiiliksellä lähdet kesän peleihin?

”Todella hyvillä! Peleissä on ollut paljon katsojia, mikä tsemppaa meitä pelaajia. Superpesiksessä on tänä vuonna todella tasainen sarja, joten nyt ei voi yhtään ennustaa, miten loppusijat jaetaan!”