Escarmatin ja VAMKin yhteistyöprojekti oli antoisa sekä Escarmatille että opiskelijoille

Escarmatin ja VAMKin yhteistyöprojekti oli antoisa sekä Escarmatille että opiskelijoille
26.04.2023 | 

Mitä syntyy, kun yhdistetään nelisenkymmentä innokasta markkinoinnin opiskelijaa ja yksi ennakkoluuloton yritys? Syntyy yhteistyö, joka täyttyy osaamisesta ja uusista ideoista.

Escarmat ja Vaasan ammattikorkeakoulun toisen vuoden markkinoinnin pääaineopiskelijat toteuttivat yhteisen projektin kevään 2023 aikana. Projektin tarkoituksena oli luoda Escarmatille työnantajabrändiä. Projektiin kuului kohderyhmähaastattelut Vamian sähkö- ja automaatioalan opiskelijoiden kanssa, TikTok-videoiden kuvaamista ja artikkeleiden kirjoittamista.

– Parasta yhteistyössä Escarmatin kanssa on ollut se, että olemme päässeet tekemään käytännön asioita ja samalla saaneet oppeja tulevaisuuden työelämää varten. Escarmatilla otettiin meidät opiskelijat avosylin vastaan, mikä tuntui erityisen mukavalta, opiskelija Noora Latvakoski kertoo.

Videot vaikuttavat nuorten mielikuviin yrityksestä

Escarmatin toimitusjohtaja Kari Olkinuoran mukaan Escarmat lähti projektiin juuri opiskelijoiden vuoksi.

– Kuka muu olisi parempi ideoimaan opiskelijoille kohdennettua työnantajabrändiä kuin itse opiskelijat? VAMKin opiskelijat ovat itse työnhakuvaiheessa ja ymmärtävät, mistä asioista nuoret haluavat kuulla, kun he pohtivat, minne kannattaisi hakea töihin, Olkinuora sanoo.

Projektissa toteutettiin ensin haastattelut Vamian sähkö- ja automaatioalan opiskelijoille. Haastatteluissa kartoitettiin muun muassa sosiaalisen median käyttöä, TikTokin käyttäjätottumuksia sekä sitä, mitä asioita he arvostavat työnantajassa.

– Haastatteluista kävi ilmi, että TikTok-videot vaikuttavat opiskelijoiden mielikuviin yrityksestä. Tämä vahvistaa ajatustamme siitä, että TikTokiin kannattaa panostaa, Escarmatin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Enni Yli-Hynnilä kertoo.

Opiskelijat toteuttivat rohkeasti ideoitaan

Haastattelun jälkeen opiskelijat pääsivät kuvaamaan videoita. Yhteinen kuvauspäivä Escarmatilla piristi sekä opiskelijoiden että Escarmatin henkilöstön päivää. Opiskelijat tarttuivat rohkeasti toimeen ja toteuttivat omia visioitaan.

Sekä Escarmat, opiskelijat että markkinoinnin lehtori Heidi Skjäl ovat tyytyväisiä lopputulokseen. Etenkin videoista tuli hauskoja ja erilaisia.

– Opiskelijoilla on ideoita, joita me pitkään työelämässä olleet emme tule ajatelleeksikaan. Myös työelämässä vaaditaan uusia ideoita ja kykyä toteuttaa niitä. Juuri tätä harjoittelemme kursseilla, VAMKin markkinoinnin lehtori Skjäl kiteyttää.

Skjäl kertoo, että opiskelijapalautteen mukaan oppiminen on syvintä silloin, kun saa itse osallistua oppimisprosessiin työelämäprojektien kautta. Se tuli ilmi myös tällä kurssilla.

– Oli hienoa päästä käyttämään koulussa opittuja taitoja ja antaa ideoita markkinointiin opiskelijan näkökulmasta. Samalla olen oppinut, mitä markkinointi on käytännössä.  Escarmatilla meitä opiskelijoita kuunneltiin ja yhteistyö sujui jouhevasti, opiskelija Aino Lehtinen kertoo.

Haluatko tietää, millaisia videoita opiskelijat tekivät? Ota Escarmatin TikTok-tili seurantaan.