Escarmat sponsoroi nuorten salibandya

Escarmat sponsoroi nuorten salibandya
03.08.2023 | 

Escarmat on päättänyt tukea salibandya ja toimia yhtenä pääsponsorina SB Vaasa P16-joukkueelle. Joukkueessa pelaa vuonna 2008 ja 2009 syntyneitä poikia, jotka ovat kotoisin Vaasan seudulta.

Salibandy on harrastajamäärältään Vaasan kolmanneksi suurin laji, joten salibandyyn satsaaminen on Escarmatille keino tukea nuoria ja saada näkyvyyttä. SB Vaasa P16- joukkue pelaa valtakunnallista sarjaa, joka alkaa elokuussa 2023. Sponsorointi näkyy muun muassa logona pelipaidoissa, rullamainoksessa, pelistriimien alku- ja loppunäytössä sekä yhteistyönä sosiaalisen median kanavissa.

Escarmat ei hae yhteistyöllä kuitenkaan pelkästään tunnettuutta, vaan näkee siinä myös mahdollisuuden esitellä sähköalaa nuorille. Joukkue on käynyt jo esimerkiksi yritysvierailulla Escarmatilla.

– Joukkueen pelaajat ovat siinä iässä, että he alkavat valita, menevätkö lukioon vai ammattikouluun. Escarmat voi olla heille tulevaisuuden työnantaja, Escarmatin operatiivinen johtaja Tomi Korkeavaara kertoo.

Iso apu perheille

SB Vaasa P 16 -joukkueeseen kuuluu tällä hetkellä 14 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia. Lisää pelaajia haetaan koko ajan.

Sponsoroinnilla on iso merkitys pelaajien perheille.

– Perheillä on rasitteena jo kausimaksut, joilla kustannetaan tilat ja valmennukset. Sponsoroinnilla katetaan varustehankintoja ja pelimatkakustannuksia.

Lisäksi vanhemmat suunnittelevat muita menojaan lasten harrastusten mukaan ja kuljettavat heitä treeneihin. Kausi on jo itsessään perheille kova ponnistus, joten sponsorointi tuo helpotusta arkeen.

Joukkue yritysvierailulla Escarmatilla.

Nouseva laji

Joillekin nuorille salibandy on harrastus. Toisille se on kuin työtä, ehkä jopa tulevaisuuden ammatti. SB Vaasa P16 treenaa 4–5 kertaa viikossa, minkä päälle tulevat pelit.

Joukkueen pelaajilla on hyvät mahdollisuudet edetä, sillä salibandy on nouseva laji koko Suomessa.

– Salibandyn harrastaminen on yhä suositumpaa, ja Suomen menestys maailmalla on korkeatasoista. Viimeistään nyt yritysten kannattaa herätä sponsoroimaan lajia. Kun yritykset tukevat salibandya, he saavat näkyvyyttä ja voivat auttaa lajia kasvamaan, Korkeavaara sanoo.