Escarmat sponsoroi nopeuslaskija Jukka Viitasaarta talvella 2019!

Escarmat sponsoroi nopeuslaskija Jukka Viitasaarta talvella 2019!
Nopeuslaskija Jukka Viitasaari.
25.01.2019 | 

Escarmat on päättänyt tukea nopeuslaskija Jukka Viitasaarta talven 2019 maailman cup laskuissa sekä maaliskuussa pidettävissä MM-kilpailuissa.

Viitasaari on yksi Suomen menestyneimpiä nopeuslaskijoita. Hän on voittanut lajin maailmanmestaruuden kolmesti, minkä lisäksi hänellä on hallussaan nykyinen nopeuslaskun Suomen ennätys (248,790 km/h).

Pidettyään 2010-luvulla muutamia välivuosia aktiiviharjoittelusta, Viitasaari päätti palata jälleen kilparinteisiin.

– Olin 11-vuotias, kun ryhdyimme kavereiden kanssa harjoittelemaan nopeuslaskua. Vauhti vei silloin mennessään ja vuosi sitten se sai myös palaamaan lajin pariin, Viitasaari kertoo.

Escarmat lukeutui laskijan sponsoreihin myös jo ”comeback” -vuonna, joka osoittautui lupaavan menestyksekkääksi. Nopeusviisari kääntyi osoittamaan 230 kilometriä tunnissa, mikä varmisti Viitasaarelle kolmannen sijan Speed Masters-kilpailuissa.

– Olen todella tyytyväinen yhteistyöhömme Escarmatin kanssa, sillä sponsorit käytännössä mahdollistavat aktiivisen harjoittelun sekä kilpailemisen maailmalla. Tämän vuoden MM-tavoite on palkintokorokepaikka, ja sielläkin mielellään nouseminen edellisvuotta korkeammalle tasanteelle, Viitasaari summaa.

”Arvostamme Escarmatilla kaikkea osaamista ja kokemusta sekä heitä, jotka uskaltavat heittäytyä niiden varaan. Tästä syystä haluamme tukea myös Jukkaa hänen kilpalaskuissaan”

Veikko Junttila

Nopeuslasku: Laji jossa virheisiin ei ole varaa

Nopeuslaskussa kilpailijat käytännössä ”pudottautuvat” sukset jalassa vuoren rinnettä alas. Esimerkiksi tämän vuoden MM-kilparinteessä vauhti nousee 0-200 km/h vain neljässä sekunnissa. Nopeuslaskussa tehty maailmanennätys on puolestaan 254,958 km/h.

Lajissa saavutettava huippunopeus on keskinopeus 100 metrin matkalta. Ajanottoalue asennetaan rinteen nopeimpaan kohtaan, josta keskinopeus lasketaan. Laskukierrosten edetessä matalimmat nopeudet laskeneet kilpailijat putoavat kilpailusta pois.

Lisäksi laskukierrosten edetessä lähtöpaikkaa nostetaan asteittain korkeammalle, jolloin kilpailun edetessä nopeudet kasvavat. Lopulta korkeimman nopeuden kellottava laskija voittaa kilpailun.

– Jos on valmis laskemaan sukset jalassa 250 kilometrin tuntivauhdilla vuoren rinnettä alas, täytyy tietää mitä tekee. Arvostamme Escarmatilla kaikkea osaamista ja kokemusta sekä heitä, jotka uskaltavat heittäytyä niiden varaan. Tästä syystä haluamme tukea myös Jukkaa hänen kilpalaskuissaan, Escarmatin toimitusjohtaja Veikko Junttila kertoo.

Viitasaaren kilpailu-urakka alkaa helmikuun alussa Sallassa kahdella maailman cupin osakilpailulla. MM-kilpailut lasketaan puolestaan maaliskuun lopulla Ranskassa Varsissa.

www: jukkaviitasaari.net

Escarmat on vuodesta 1994 toiminut täyden palvelun automaatiotalo, joka tarjoaa eri teollisuuden toimialoille joustavaa ja luotettavaa sähkö-, automaatio- ja ohjauskeskusten alihankinta-, sopimus- ja projektivalmistusta sekä kaiken kattavia avaimet käteen -ratkaisuja.