Escarmat päivitti laatu- ja ympäristöstandardinsa 2015 -versioon

Escarmat päivitti laatu- ja ympäristöstandardinsa 2015 -versioon
07.12.2018 | 

Mikä on asiakkaan kokonaiskuva yrityksestä? Laatujohtamisen periaatteiden pohdinta sai Escarmatin uusimaan laatukäsikirjansa, ja samalla päivitettiin laadunhallintastandardi uudistettuun ISO 9001:2015 -versioon ja ympäristöjärjestelmästandardi ISO 14001:2015 -versioon.

– Asiakas on tärkeä, ja ISO-standarditkin tähtäävät asiakastyytyväisyyden parantamiseen. Ne ovat hyvä johtamisen väline, kertoo Escarmatin tuotantojohtaja Nora Möttönen.

Möttönen arvioi uusittujen standardien johtavan aikaisempia paremmin sanoista tekoihin, koska toiminnan kehittymisestä on saatava näyttöjä ja tuloksia.

– Uusien standardien myötä selkiytimme tavoitteitamme ja aloimme seurata entistä tiiviimmin toimintaamme ja kysymme itseltämme: mitä tehdään, kuka tekee, ja miksi tekee?

Escarmatilla seurataan entistä tarkemmin myös sitä, että parannukset myös toteutetaan.

– Pyrimme löytämään kohteita, joissa voimme olla entistä parempia. Ja kun onnistumme parantamaan toimintaamme, uskomme asiakkaidemme olevan entistä tyytyväisempiä meihin kumppanina.

Asiakastyytyväisyyskyselystä hyvät tulokset

Escarmat uudisti toimintansa ja laatukäsikirjansa 2015-versioiden mukaisiksi jo viime vuonna, mutta virallinen sertifiointi tapahtui vasta nyt lokakuussa vuosittaisen auditoinnin yhteydessä. Möttönen arvioikin, että tuloksia on jo ehtinyt syntyä.

– Toteutimme asiakastyytyväisyyskyselyn keväällä 2018, ja sen tulos oli hyvä. Olemme selvästi tehneet oikeita asioita. Haluamme pitää asiakkaat tyytyväisinä ja löytää uusia tapoja tarjota kokonaisvaltaisia ratkaisuja heidän tarpeisiinsa.

Uuden ympäristöjärjestelmästandardin osalta huomion arvoista on se, kuinka vanha järjestelmä korosti yrityksen ympäristöjärjestelmän kehittämistä, kun taas 2015-versio edellyttää jo konkreettisia toimia ympäristönsuojelun tason parantamiseksi.

– Meidän konkreettinen tavoite on vähentää johdinjätteen määrää.

ISO 9001:2015 ja ISO 14001:2015 standardien lisäksi Escarmatilla on käytössään ajantasainen OHSAS 18001:2007 -sertifikaatti.

Escarmat on vuodesta 1994 toiminut täyden palvelun automaatiotalo, joka tarjoaa eri teollisuuden toimialoille joustavaa ja luotettavaa sähkö-, automaatio- ja ohjauskeskusten alihankinta-, sopimus- ja projektivalmistusta sekä kaiken kattavia avaimet käteen -ratkaisuja.