Escarmat on käynnistänyt kansainvälistymisprojektin tavoitteenaan laajentua Pohjoismaiden markkinoille

Escarmat on käynnistänyt kansainvälistymisprojektin tavoitteenaan laajentua Pohjoismaiden markkinoille
11.10.2018 | 

Olemme käynnistäneet kesän aikana kansainvälistymisprojektin, jonka tavoitteena on kiihdyttää myyntitoimiamme Pohjoismaiden alueella. Projektin vetäjäksi on valittu talon ulkopuolinen konsultti, joka vastaa kilpailija-analyysin ja asiakaskartoituksen laadinnasta sekä yhteyden luomisesta potentiaalisiin asiakkaisiin.

Hankkeen tavoite on löytää sähkö- ja ohjauskeskusten projektivalmistusta tarvitsevia yrityksiä erityisesti Ruotsista, Norjasta sekä Tanskasta. Escarmatin valitsema konsultti aloitti elokuussa kartoittamalla alalla vallitsevaa kilpailutilannetta ja syyskuusta alkaen hän on kontaktoinut potentiaalisia asiakkaita.

– Lähdemme ensi viikolla Ruotsiin, jossa konsultti on onnistunut sopimaan meille kolme tapaamista. Ruotsista jatkamme matkaa Tanskaan, jossa meillä on sovittuna toiset kolme tapaamista lisää, Escarmatin toimitusjohtaja Veikko Junttila kertoo.

Tapaamiset on sovittu merkittävien energia- ja meriteollisuuden toimijoiden kanssa, ja myös suoria tarjouspyyntöjä on jo saatu.

– Voimalaitosten ja laivojen sähköistykset sekä erilaisten merialusten moottorikonversiotöiden toteuttaminen vaatii projektiosaamista, jota ei automaattisesti löydy kaikilta keskusvalmistajilta, Junttila huomauttaa.

 

 

”Uskon vahvasti, että kykenemme kasvattamaan Pohjoismaihin suuntautuvaa vientiämme muutaman seuraavan vuoden aikana.”

 

 

Escarmat on puolestaan tehnyt keskusvalmistusprojekteja jo yli kaksikymmentä vuotta, ja nyt niiden osaavalle toteuttamiselle vaikuttaisi olevan tarvetta myös Pohjoismaalaisessa naapurustossamme.

– Uskon vahvasti, että kykenemme kasvattamaan Pohjoismaihin suuntautuvaa vientiämme muutaman seuraavan vuoden aikana.

Kansainvälistymisprojektin myötä Junttila asettaakin vientitavoitteeksi 20% yhtiön liikevaihdosta vuoteen 2020 mennessä. Vuonna 2017 Escarmatin viennin osuus  oli noin 10% yrityksen reilu 13 miljoonan euron liikevaihdosta.

Escarmat on saanut kansainvälistymisprojektiin avustusta Pohjanmaan ELY-keskukselta.

Escarmat on vuodesta 1994 toiminut täyden palvelun automaatiotalo, joka tarjoaa eri teollisuuden toimialoille joustavaa ja luotettavaa sähkö-, automaatio- ja ohjauskeskusten alihankinta-, sopimus- ja projektivalmistusta sekä kaiken kattavia avaimet käteen -ratkaisuja.