Escarmat mukana Kilometrikisassa – Takana jo yli 3 100 poljettua kilometriä!

Escarmat mukana Kilometrikisassa – Takana jo yli 3 100 poljettua kilometriä!
Kojeistoasentaja Minna Juss, tarkastaja Juha Perälä sekä varastotyöntekijä Mikael Turunen kuuluvat Escarmatin kilometrikisajoukkueeseen.
19.06.2018 | 

Kilometrikisa 2018 on käynnissä ja Escarmat on mukana kilpailun piensarjassa.

Kilometrikisa on kaikille avoin ja maksuton maanlaajuinen pyöräilytapahtuma, joka käydään 1.5.-22.9.2018 välisenä aikana. Mukaan kilpailuun voi osallistua kaveriporukalla tai työyhteisönä, tärkeintä on, että ihmiset saadaan liikkeelle ja osallistujien kunto kasvaa.

Escarmatin joukkueeseen kuuluu kymmenen pyöräilijää, ja he ovat tähän mennessä polkeneet yhteensä 3117 kilometriä. Pyöräilty matka on näin ollen säästänyt yli 218 litraa polttoainetta sekä 545kg hiilidioksidipäästöjä.

Kilometrikisa on luonteeltaan leikkimielinen ja sen järjestävät Pyöräilykuntien verkosto ry sekä Suomi Pyöräilee -kampanja. Escarmatin nousujohteinen sijoitus kilpailussa on tällä hetkellä 768.

 

 

”Ostin tämä pyörän ensimmäisellä palkallani, jonka tienasin Escarmatilla – siitä lähtien olemme käyneet yhdessä töissä!”

 

 

Konkaripolkija

Yksi Escarmatin joukkueeseen kuuluvista työntekijöistä on Mikael Turunen. Pyöräilevälle varastotyöntekijälle kertyy joka viikko komeat 100 kilometriä pelkistä työmatkoista. Päälle tulee vielä vapaa-ajalla ajetut kilometrit, joita kertyy myös runsaasti.

– Olen aina pitänyt pyöräilystä, mikä on sinänsä ihan hyvä asia, sillä en omista ajokorttia, Turunen nauraa.

Myös hänen DBS-merkkinen polkupyöräsä on mainitsemisen arvoinen kapistus, sillä Escarmatin konkaripolkija osti norjalaisen menopelinsä jo yli 19 vuotta sitten.

– Ostin tämä pyörän ensimmäisellä palkallani, jonka tienasin Escarmatilla – siitä lähtien olemme käyneet yhdessä töissä! Onhan tätä paljon vuosien varrella huollettu, ketjutkin on vaihdettu varmasti jo kymmenen kertaa, mutta runko on sama, Turunen huomauttaa.

Kilometrikisasta mies ei kerro ottavansa paineita.

– En minä tämän kilpailun vuoksi ole pyöräilyäni lisännyt. Minulla on mittari ja siitä merkkaan mitä kertyy. Hienoa tietysti, jos ihmiset innostuvat kisan myötä lisäämään pyöräilyään!

 

Mikael Turunen pyöräilee kesät talvet. Monipuolinen liikunta on muutenkin hyväntuulisen miehen mieleen. Pitkäaikaisiin harrastuksiin kuuluu myös muun muassa jalkapallo.