Escarmat lahjoitti Liikennetyökirjoja koululaisille

Escarmat lahjoitti Liikennetyökirjoja koululaisille
Kuvassa Kaija ja Minja.
02.05.2024 | 

Escarmat lahjoitti Liikennetyökirjat Laihian Rauhalan koulun ykkösluokkalaisille. Escarmat halusi sponsoroida kirjat, koska yrityksessä toivotaan, että liikenneturvallisuutta opetettaisiin kouluissa enemmän. Kun liikennesäännöt ja kypärän käyttö iskostetaan mieleen jo nuorena, turvallinen liikennekäyttäytyminen on hallussa loppuelämän ajan.

Ykkösluokkalaiset innoissaan kirjoista

Laihian ykkösluokkalaiset olivat kirjoista innoissaan. Kaija ja Minja pääsivät selaamaan kirjoja ensimmäisinä. Hetken selailtuaan tytöt totesivat, että kirjassa on hienot kuvitukset ja kivoja tehtäviä. Etenkin liikennemerkkeihin liittyvät tehtävät kiinnostavat.

– Pyöräilen paljon, joten liikennesäännöt pitää osata, Kaija kertoo.

Minjan mielestä liikennesäännöt on hyvä osata, jotta liikenteessä olisi turvallista liikkua. Tytöt kertovat käyttävänsä kypärää aina pyöräillessään.


Käytännön harjoittelua tehtävien tueksi

Ykkösluokkien opettajat Sanna Männistö ja Milla Pikkusaari ovat iloisia siitä, että Escarmat tarjoaa kirjat oppilaille. Kirjassa on tehtäviä koko alakoulun ajaksi, aina kuudenteen luokkaan asti.

– Meillä ei juuri ole oppimateriaaleja liikennesääntöjen harjoitteluun. Tämä kirja tulee varmasti käyttöön, Männistö lupaa.

Rauhalan koulun oppilaista suurin osa tulee kouluun kävellen tai pyörällä. Liikenteessä tapahtuu paljon asioita yhtä aikaa, joten lasten täytyy olla jatkuvasti valppaina.

– Yhdistämme kirjan tehtäviin käytännön harjoittelua. Tulossa on esimerkiksi retkipäivä, jolloin lähdemme kummioppilaiden kanssa puistoon, Pikkusaari sanoo.

Lisäksi opettajat aikovat antaa kirjasta läksyjä kotiin, jotta liikennesääntöjä opeteltaisiin kotonakin.