16-vuotias Eliel Maukonen tähtää alamäkipyöräilyn huipulle

16-vuotias Eliel Maukonen tähtää alamäkipyöräilyn huipulle
12.04.2023 | 

Eliel Maukonen harrastaa alamäkipyöräilyä, joka on yksi maastopyöräilyn alalajeista. Escarmat on päättänyt tukea nuorta urheilijaa, jotta hän pystyy lähtemään kilpailumatkoille ja hankkimaan varusteita.

Maukonen on menestynyt hienosti SM-tasolla ja alkaa kilpailla nyt Euroopassa. Hän on harrastanut lajia yhdeksänvuotiaasta asti.

– Alamäkipyöräilyssä viehättää vauhti ja kekseliäisyys. Maasto on erilaista joka kerta, joten laskiessa täytyy käyttää mielikuvitusta, Maukonen kertoo.

Tukea varaosiin, kisamatkoihin ja -maksuihin

Yhteistyö Escarmatin kanssa näkyy Maukosen kisapaidassa, pyöräkärryssä ja sosiaalisen median kanavissa. Sponsorointi on nuorelle urheilijalle tärkeää.

– Minulla on kolme pyörää, joihin tarvitaan varaosia. Lisäksi on kisamatkat, kisamaksut ja muut kulut. Perheeni ei voi maksaa kaikkea loputtomiin, joten olen kiitollinen sponsoroinnista.

Maukonen kertoo, että kisamatkoille mennään joko autolla tai lentämällä. Lentämällä on vaikeampaa kuljettaa mukana varaosia, joten autolla matkustaminen on helpompaa.

Hyvä yhteishenki

Maukosen mukaan alamäkipyöräilyssä on haastavaa se, että moni asia voi mennä helposti vikaan. Silloin voi sattua ja pahasti. Kuntoa pidetään yllä treenaamalla eri tavoin. Siksi Maukosella on myös monta pyörää eri tarkoituksiin: alamäkipyörällä kisataan, maantiepyörällä treenataan fysiikkaa ja yksi pyörä on temppupyörä, joka kehittää motoriikkaa.

Maukonen kertoo, että pyöräilylajeissa on yhteisöllinen tunnelma. Samalla tapaa kavereita ja voi puuhastella pyörien parissa.

Maukonen on tällä hetkellä lukion ensimmäisellä. Hänen tavoitteenaan on kiertää koko Euroopan sarja kautena 2023 ja jatkaa sen jälkeen maailmansarjaan.

– Suomalaisia on lajin parissa vielä melko vähän, mutta nyt nousemassa on monia nuoria urheilijoita. Haaveenani on saada tästä itselleni ammatti.

Maukonen tekee alamäkipyöräilystä aktiivisesti videoita Instagram-tililleen. Katso kuvat ja videot täältä.