”Työpäivän jälkeen jaksaa hyvin lähteä golkentälle”

”Työpäivän jälkeen jaksaa hyvin lähteä golkentälle”
10.01.2022 | 

Niklas Mäkiluoma on sekä kojeistoasentaja että golffari. Hän pelaa Suomessa Masters golf -tasolla ja tähtää ammattilaiseksi. Asentajan työt sopivat hänelle mainiosti, sillä liukuvan työajan ansiosta hän voi aloittaa työpäivänsä kuudelta, jolloin aikaa jää treenaamiselle.

– Escarmat on hyvä paikka työskennellä. Kun aloitin Escarmatilla keväällä 2020, en ollut ikinä edes katsonut sähkökaapin sisään. Opin hommat kuitenkin nopeasti. Missään aiemmassa työpaikassa ei myöskään ole ollut näin hyvää työilmapiiriä. Työkavereilta uskaltaa aina kysyä apua, Mäkiluoma kertoo.

Escarmat sponsoroi

Mäkiluoma osallistui BMW:n Ruotsissa järjestämään kilpailuun syyskuussa 2021. Kun Escarmatin johtoryhmä sai kuulla kilpailusta, syntyi nopeasti päätös sponsoroida Mäkiluomaa. Pohjoismaisessa kilpailussa Escarmatkin sai mukavasti näkyvyyttä.

– Kisamatkaani suhtauduttiin positiivisesti, vaikka minun piti olla pari päivää pois töistä. Olin kilpailussa kymmenes yli sadan osallistujan joukosta. Voitin myös pisin lyönti- ja lähimmäs lippua -kilpailut.

24-vuotias Mäkiluoma aloitti golfin pelaamisen 3-vuotiaana. Koko hänen perheensäkin pelaa golfia, ja hän on aina asunut golfkentän vieressä.

– Tällä hetkellä haen hyviä sijoituksia Suomen peleistä, jotta pääsen mukaan kansainvälisiin kilpailuihin.

Tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä lisää hyvinvointia

Mäkiluoman mukaan työ Escarmatilla on vaihtelevaa eikä kovin fyysistä, joten voimaa jää treenaamisellekin. Hän golfaa joka ilta 2–6 tuntia. Aikaiset aamuherätykset eivät ole hänelle ongelma.

– Pidän asentajan hommista, sillä työ ei ole liian uuvuttavaa, mutta ei kuitenkaan yksitoikkoista. Johdotan suunnilleen yhden kaapin viikossa. Työ on itsenäistä ja kuuntelen samalla musiikkia. Iltapäivällä on mukavaa, kun ei ole kaikki mehut pois, vaan jaksaa vielä treenata.

Golfissa vaaditaan hyviä hermoja ja keskittymiskykyä, kuten asentajan töissäkin.

– En valehtele sanoessani, että voin hyvin sekä henkisesti että fyysisesti työskennellessäni Escarmatilla. Olen saanut tasapainon työn ja treenaamisen välille ja motivaatiota riittää molempiin.


Escarmat etsii tällä hetkellä kesätyöntekijöitä. Katso ilmoitus.