Työkaari kantaa jälleen – Tällä kertaa kohti tuottavaa työhyvinvointia!

Työkaari kantaa jälleen – Tällä kertaa kohti tuottavaa työhyvinvointia!
Tuotantojohtaja Nora Möttönen. (Kuva: Mikko Lehtimäki)
03.04.2019 | 

Escarmat on mukana ”Työkaari kantaa – tuottavaa työhyvinvointia” -hankkeessa, joka on jatkoa viime vuonna järjestetylle Työkaari kantaa -hankkeelle, johon Escarmat myös osallistui.

Jatkohankkeen tavoitteena on tarjota yritykselle avaimet parempaan tuottavuuteen työn murroksen keskellä. Hankkeessa kartoitetaan ja analysoidaan asiantuntijoiden avustuksella yrityksen työhyvinvoinnin, esimiestyön sekä työn tuottavuuden lähtökohtatilanne. Tämän jälkeen kehitettäviä asioita pyritään parantamaan suunnitelmallisesti.

– Jatkohanke on viime vuotista projektia huomattavasti kattavampi kokonaisuus. Edelleen työhyvinvointi ja työurien pidentäminen ovat projektin keskiössä, mutta tällä kerralla niiden tuottavuutta tarkastellaan myös talouslukujen näkökulmasta, Escarmatin tuotantojohtaja Nora Möttönen kertoo.

”Työ ympärillämme muuttuu ja meidän on oltava tietoisia tapahtuvasta muutoksesta. Se, että henkilöstö analysoi ja kehittää työtään on tänä päivänä yrityksen elinehto.”

Jatkoprojektin kokonaiskesto on kaksi vuotta, minkä aikana järjestetään työpajoja ja verkostotapaamisia. Loppuvuodesta 2020 tehdään loppuanalyysi ja hankearviointi.

– Työ ympärillämme muuttuu ja meidän on oltava tietoisia tapahtuvasta muutoksesta. Se, että henkilöstö analysoi ja kehittää työtään on tänä päivänä yrityksen elinehto.

Työkaari kantaa -hankkeen taustalla ovat Teknologiateollisuus ry, Ammattiliitto Pro, Ylemmät toimihenkilöt YTN sekä Metallityöväen liitto. Hankkeeseen osallistuminen on ilmaista Teknologiateollisuus ry:n jäsenyrityksille.

Escarmat on vuodesta 1994 toiminut täyden palvelun automaatiotalo, joka tarjoaa eri teollisuuden toimialoille joustavaa ja luotettavaa sähkö-, automaatio- ja ohjauskeskusten alihankinta-, sopimus- ja projektivalmistusta sekä kaiken kattavia avaimet käteen -ratkaisuja.