Pesmel valitsi Escarmatin keskusvalmistajakseen historiansa suurimpaan toimitukseen

Pesmel valitsi Escarmatin keskusvalmistajakseen historiansa suurimpaan toimitukseen
Pesmel Oy:n tuotantojohtaja Harri Peltomaa arvostaa Escarmatin joustavuutta keskusvalmistuskumppanina.
21.08.2018 | 

Yhtä maailman suurinta hyllytyyppistä automaatiovarastoa asennetaan parhaillaan SAICA Paperin kartonkitehtaalla Espanjassa. Iso osa toimituksen sähkökeskuksista on Escarmatin käsialaa.

Pesmel Oy on tehtaan sisäiseen logistiikkaan erikoistunut laitevalmistaja, jonka automaatiovarastoja löytyy eri tuotantolaitoksista ympäri maailmaa. Parhaillaan yrityksen ratkaisu on matkalla Espanjaan El Burgo de Ebro-paperitehtaalle.

Kyseinen tehdas tuottaa kartonkia lähes 1,3 miljoonan tonninvuositahdilla, mikä asettaa massiivisten tuoterullien käsittelyn äärimmäiseen haasteeseen. Tuhansia kiloja painavien kartonkirullien on liikuttava jouhevasti varaston ja lähettämön välillä.

Erityisen vaativista varastointitarpeista johtuen SAICA Paperille asennettava materiaalinkäsittelyratkaisu onkin juuri Pesmelin TransRoll– järjestelmä, joka kykenee varastoimaan kerralla jopa 70.000 tonnin edestä kartonkia.

– Asiakkaamme halusi tehostaa omaa toimitusketjuaan siten, että tilaukset kyetään lähettämään matkaan periaatteessa heti, kun auto on niitä vain hakemassa, Pesmelin tuotantojohtaja Harri Peltomaa kertoo.

Tämä kertoo Peltomaan mukaan siitä, että SAICA Paperilla suhtaudutaan hyvin asiakaslähtöisesti tuotteiden varastointiin.

– He ovat tehneet päätöksen pitää hieman suurempaa varastoa, koska se tarjoaa heille mahdollisuuden palvella heidän asiakkaitaan nopeammin. Kyseinen strategia vaatii kuitenkin huippuluokan materiaalinkäsittelyratkaisun, ja sellaista heille siellä parhaillaan asennetaankin.

Valmistuttuaan SAICA Paperin rullavarasto on tiettävästi suurin laatuaan koko maailmassa. Järjestelmän suuruuden vuoksi se on myös päätetty toimittaa kahdessa osassa, jotta tehtaan tuotanto ei häiriinny asennustöiden vuoksi.

”Etsimme tällä kerralla valmistajaa, joka hallitsisi erityisesti projektikaappien valmistamisen”

 Harri Peltomaa, Pesmelin tuotantojohtaja

Pesmel keskus

Projektiosaaminen ja joustavuus avainasemassa

Vaikka SAICA Paperille tehtävä projekti on kokonaisuutena äärimmäisen haastava, sen aikataulu mahdollisti kokeilla uutta toimittajaa sähkökeskusten osalta.

– Lähtökohtaisesti meillä oli tarvetta yhdelle uudelle keskusvalmistuskumppanille. Etsimme kuitenkin tällä kerralla valmistajaa, joka hallitsisi erityisesti projektikaappien valmistamisen, Peltomaa painottaa.

Luonnollisesti Pesmel ei halunnut valita historiansa suurimpaan toimitukseen keskusvalmistajaa hätiköiden.

– Kävimme paikan päällä tutustumassa Escarmatin toimintaan, ja koska vakuutuimme heidän osaamisestaan, pyysimme tarjouksen.

Projektiosaamisen lisäksi uutta keskusvalmistuskumppania valitessa vaakakupissa painoi komponenttien hankintaan liittyvä joustavuus, sillä iso osa projektin komponenteista tuli Pesmelin omilta toimittajilta.

– Escarmat suhtautui jaettuun hankintaan joustavasti, mikä oli meille tärkeä asia. Escarmat tarjosi meille suuren lisäarvon juuri siinä, että saimme asiakkaana päättää, mitkä komponentit hankimme itse ja mitkä he hankkivat puolestamme.

Lisäksi Peltomaan mukaan sähkökeskusten komponenttilogistiikka toimi hienosti.

– Monesti komponentit tulevat meille ensin ja sitten me lähetämme tavaran valmistajalle, mutta Escarmat vastaanotti toimittajiemme komponentit puolestamme. Kaiken kaikkiaan yhteistyö toimi ensimmäiseksi kerraksi paremmin kuin osasimme odottaa!

Escarmat on vuodesta 1994 toiminut täyden palvelun automaatiotalo, joka tarjoaa eri teollisuuden toimialoille joustavaa ja luotettavaa sähkö-, automaatio- ja ohjauskeskusten alihankinta-, sopimus- ja projektivalmistusta sekä kaiken kattavia avaimet käteen -ratkaisuja.