Nicky Puls palasi Escarmatille myyntipäälliköksi

Nicky Puls palasi Escarmatille myyntipäälliköksi
12.04.2022 | 

Nicky Puls on nimitetty Escarmatin myyntipäälliköksi. Hän työskenteli Escarmatilla aikaisemmin 14 vuotta varastolla ja ostossa. Sen jälkeen hän oli vajaan vuoden toisen yrityksen palveluksessa, mutta on nyt palannut takaisin Escarmatille.

– Työ Escarmatilla sopii parhaiten nykyiseen elämäntilanteeseeni. Täällä työskennellessä saan enemmän aikaa perheelleni ja arkeni helpottuu, Puls kertoo.

Kokemusta näköalapaikalta

Puls aloitti työt Escarmatin varastolta vuonna 2007, jossa hän sai hyvän näköalapaikan Escarmatin eri toimintoihin. Varastolla tulivat tutuiksi myös tuotteissa käytettävät komponentit ja osat. Sen jälkeen Puls siirtyi ostoon, jossa hän toimi seitsemän vuotta.

– Varastokokemukseni ansiosta tunnen hyvin komponentit ja tuotekoodit. Näin koko prosessin ja tiedän, mitä vaatii, että tuotteet saadaan meiltä ulos. Ostossa pääsin toimimaan myös asiakasrajapinnassa, kun olin heihin yhteyksissä komponenttien tiimoilta. Tästä on hyötyä myynnissä, sillä minulla on ennestään tuttuja yhteyshenkilöitä.

Puls opiskelee työn ohessa myös tietotekniikka- ja viestintäinsinööriksi Vaasan ammattikorkeakoulussa.

Hymy on herkässä kiireessäkin

Puls kuvaa Escarmatin työilmapiiriä humoristiseksi ja rennoksi.

– Vaikka meillä on tälläkin hetkellä kiire, se ei ilmene turhautumisena. Hymy on herkässä ja vitsi lentää. Etenkin uudessa roolissa aloittaessa on tärkeää, että kiireessäkin uskaltaa kysyä neuvoa.

Tällä hetkellä komponenttipula tuo painetta myyntiin. Myyjät pitävät aktiivisesti yhteyttä asiakkaisiin ja toimittajiin, jotta projekteissa pysytään ajan tasalla.

– Hyvä tiedonkulku meidän ja asiakkaan välillä on oleellista etenkin tässä tilanteessa. Asiakkaat voivat luottaa siihen, että hoidamme homman. Informoimme heitä jatkuvasti.

Samoja työkavereita kuin ensimmäisenä päivänä

Pulsin mukaan Escarmat on kehittynyt paljon sinä aikana, kun hän on ollut talossa. Toimitilat ovat kasvaneet ja toimitusajat lyhentyneet. Escarmatilla on kuitenkin edelleen töissä samoja ihmisiä, jotka Puls tapasi ensimmäisenä työpäivänään. Yrityksessä on perinteisesti pitkiä työuria.

Pulsin vapaa-aika kuluu kolmen lapsen kanssa, mökkeilyssä ja snookerin pelaamisessa.

– Pidän eri lajien kokeilusta. Yhdessä vaiheessa harrastin jopa laskuvarjohyppyä. Nyt olen miettinyt golfin aloittamista, Puls naurahtaa.