Mychrome Oy:n Peter Piispanen: ”Escarmat on oma-aloitteinen ja innostunut yhteistyökumppani”

Mychrome Oy:n Peter Piispanen: ”Escarmat on oma-aloitteinen ja innostunut yhteistyökumppani”
04.04.2022 | 

Mychrome Oy on kuormalavojen naulauskoneita ja -linjoja valmistava yritys, joka toimii Maalahdessa. Yritys on tehnyt Escarmatin kanssa yhteistyötä jo vuodesta 2015 asti, ja projekteja on tällä hetkellä takana 119 kappaletta.

Toimitusjohtaja Peter Piispanen kertoo, että Escarmat suunnittelee ja valmistaa naulauskoneisiin sähkökaapit.

– Halusimme kumppaniksi sopivan kokoisen toimittajan, joka pystyy tekemään isojakin kaappeja. Kun aloitimme koneenrakennuksen, otin yhteyttä Escarmatiin ja pääsimme heti sopimukseen.

Piispanen kertoo, että jokainen Mychromen valmistama tuotantolinja on erilainen. Tämä vaatii osaamista myös Escarmatilta.

–Annamme lähtötiedot, joiden perusteella Escarmat tekee sähkökaappisuunnittelun, piirustukset ja valmistuksen. Yleensä tilaus on sillä selvä, eikä meidän tarvitse puuttua tekemiseen. Voimme luottaa, että Escarmat tekee sen, mitä lupaa.

Escarmat pysyy aikataulussa ja budjetissa

Mychromen naulauskoneita ja -linjoja myydään ympäri maailmaa esimerkiksi Pohjoismaihin, Saksaan, Puolaan, Yhdysvaltoihin ja Taiwaniin. Työt ovat projektiluonteisia ja koneet räätälöidään asiakkaan tilaan, valmistettaviin kuormalavoihin ja budjettiin sopivaksi. Useimmiten uusi projekti alkaa vanhan projektin pohjalta, joka näyttää suuntaa, mihin ollaan menossa.

Tällä hetkellä komponenttipula hankaloittaa toimituksia. Piispasen mukaan Escarmat ehdottaa vaihtoehtoisia komponentteja ja toimittajia, jos toivottuja osia ei ole ollut saatavilla. Tietyt osat asennetaan tarvittaessa jälkiasennuksena.

–Koronasta ja komponenttipulasta huolimatta Escarmat on pysynyt aikataulussa ja budjetissa. Jos viivästyksiä on tullut, siitä on kerrottu meille ajoissa ja olemme päättäneet yhdessä, miten kaappien valmistus priorisoidaan. Meille on oleellista, että pysymme aikataulussa ja loppuasiakas on tyytyväinen.

Innostus asiakasta ja omaa työtä kohtaan näkyy

Mychromella ollaan tyytyväisiä Escarmatin palveluun ja laatuun. Piispanen kuvaa Escarmatin asennetta innostuneeksi ja iloiseksi. Tekemisestä näkyy, Escarmatilla ollaan aidosti kiinnostuneita sekä omasta että asiakkaan työstä. Escarmat auttaa myös tiukassa paikassa.

– Kerran oli sellainen tilanne, että kaapeista puuttuivat näytöt. Ne tulivat jälkitoimituksella Escarmatille, ja he ehdottivat oma-aloitteisesti, että he tuovat näytöt meille omalla autollaan.  Näin pääsimme koeajamaan tuotteet ajoissa. Se merkitsi meille siinä tilanteessa paljon.

Mychromella on kova kasvuvauhti. Yritys onkin myynyt kapasiteettinsa jo keväälle 2023 asti.

– Kuormalavoille ei näy korvaajia, joten naulauskoneita tarvitaan. Tämä tarkoittaa sitä, että myös sähkökaapeille on kysyntää niin paljon kuin jaksaa tehdä. Mahdollisuuksia olisi yhteiseen tuotekehitykseenkin, Piispanen pohtii.