Escarmat mukaan Työkaari kantaa -hankkeeseen

Escarmat mukaan Työkaari kantaa -hankkeeseen
19.04.2018 | 

Hankkeen tavoitteena on parantaa työhyvinvointia sekä edistää työurien pitenemistä.

Escarmatissa päätös osallistua Työkaari kantaa -hankkeeseen tehtiin tammikuun alussa. Tämän jälkeen yritykseen on perustettu työkaarikantaatyöryhmä, joka muodostuu työntekijöiden edustajista läpi organisaation. Mukana on työntekijöitätyösuojeluvaltuutettuja, pääluottamusmies, toimihenkilöiden sekä johdon edustajat.

– Hankkeeseen osallistuminen on otettu positiivisin mielin vastaan henkilöstön keskuudessa ja se on nähty juurikin työhyvinvointia edistävänä asiana, Escarmatin tuotantojohtaja ja johtoa työryhmässä edustava Nora Möttönen kertoo.

Perustettu työryhmä on kokoontunut nyt kaksi kertaa, ja viime tapaamisessa se kävi lävitse tehdyn työhyvinvointikyselyn tuloksia. Tulokset osoittivat Escarmatin työntekijöiden voivan yleisesti hyvin, ja että he ovat sitoutuneita.

– Myös työilmapiiri koettiin hyväksi ja kaiken kaikkiaan suurin osa mitattavista asioista oli erinomaisella tai vähintäänkin hyvällä tasolla, eikä yksikään kohde noussut huonoksi koko taloa tarkastellessa. Mutta parannettavaakin löytyi ja niihin asioihin pureudumme nyt koko henkilöstön voimin, Möttönen toteaa.

Escarmatissa valmistellaan seuraavaksi saadun palautteen pohjalta suunnitelma, jossa hyödynnetään muun muassa Työkaari kantaa -hankkeen laajaa tietopakettia sekä erilaisia sähköisiä työkaluja, joita osallistuville yrityksille tarjotaan.

Työkaari kantaa -hankkeen taustalla ovat Teknologiateollisuus ry, Ammattiliitto Pro, Ylemmät toimihenkilöt YTN sekä Metallityöväen liitto. Hankkeeseen osallistuminen on ilmaista Teknologiateollisuus ry:n jäsenyrityksille.

Escarmat on vuodesta 1994 toiminut täyden palvelun automaatiotalo, joka tarjoaa eri teollisuuden toimialoille joustavaa ja luotettavaa sähkö-, automaatio- ja ohjauskeskusten alihankinta-, sopimus- ja projektivalmistusta sekä kaiken kattavia avaimet käteen -ratkaisuja.