Anu Piiparinen ja Masood Ardalani ovat pariskunta ja työkaverit – yhdessä työskenteleminen on luontevaa

Anu Piiparinen ja Masood Ardalani ovat pariskunta ja työkaverit – yhdessä työskenteleminen on luontevaa
25.04.2024 | 

Escarmatilla on työskennellyt vuosien saatossa useita pariskuntia. Tehtaalla kiertäessä voi törmätä Anu Piipariseen ja Masood Ardalaniin, jotka tekevät kojeistoasentajan töitä sulassa sovussa. Pariskunnalta yhdessä työskentely sujuu mainiosti.

Ardalani työskentelee sekä Escarmatin Strömberg Parkin että Vikbyn toimipisteessä. Piiparinen työskentelee Vikbyssä. Lisäksi Ardalani tekee reissutöitä ympäri maailmaa.

Vikbyssä työskennellessään Ardalani toimii aina Piiparisen työparina, jolloin asiat tehdään yhdessä.

– Yhdessä työskentely on meille luontevaa. Teemme kotonakin kaiken yhdessä, joten olemme hyvä tiimi, Piiparinen kertoo.

Ardalani houkutteli Piiparisen Escarmatille

Ardalani ja Piiparinen ovat seurustelleet 12 vuotta, mutta työkavereita heistä tuli vuodenvaihteessa 2022. Ensin Ardalani aloitti Escarmatilla viitisen vuotta sitten, ja sen jälkeen Piiparinen seurasi perässä.

– Kerroin Anulle, että Escarmatille kannattaa hakea töihin. Täällä on hyvä ilmapiiri ja rentoa työskennellä, Ardalani kertoo.

Ardalani on alun perin Irakin kurdi. Hän on kouluttautunut kotimaassaan opettajaksi, ja Suomessa hän on opiskellut sähköasentajaksi.

Piiparinen taas on koulutukseltaan hammashoitaja, mutta ei ole viihtynyt hoitoalalla. Hänellä oli ennestään kokemusta johdinsarjojen tekemisestä, joten Escarmat kiinnosti työpaikkana. Tällä hetkellä hän myös opiskelee oppisopimuksella sähköasentajaksi.

Toiselta voi kysyä neuvoja

Pariskunta kertoo, että samassa työpaikassa työskentelemisessä on enemmän etuja kuin haittoja. He pystyvät kysymään neuvoja toisiltaan, mikä on erityisen helppoa, kun kyseessä on tuttu ihminen. Etenkin Piiparinen kertoo kysyvänsä paljon apua Ardalanilta, jolle on kertynyt vankka kokemus kojeistoasennuksista.

Kun Ardalani on reissutöissä, Piiparinen pärjää hyvin lasten kanssa kotona. Heillä on kolme alle kouluikäistä lasta.

– Oli yhteinen päätös, että Masood tekee välillä reissutöitä. Meitä helpottaa paljon Escarmatin joustavuus, sillä olemme saaneet aina vapaata lasten menojen takia, Piiparinen lisää.

Kaikki työntekijät samalla viivalla

Piiparinen kertoo, ettei hän ole katunut Escarmatille hakemista. Häntä ilahduttaa etenkin työntekijöiden tasa-arvoinen kohtelu. Hän kuvaileekin, että kaikki työntekijät ovat samalla viivalla tittelistä riippumatta.

Masood ja Piiparinen ovat silmiin nähden innostuneita työstään.

– Meillä on intoa oppia jatkuvasti uutta, pariskunta summaa.

Haluatko tietää lisää, millaista Escarmatilla työskentely on? Lue pitkäaikaisten työntekijöiden haastattelu.